BIST 10.619
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.489,38
HABER /  GÜNCEL

Alevilere saldırı protesto edildi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde, Alevi aileye yönelik saldırı yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak bir grup Alevi, Maltepe ve Gazi Mahallesi’nde protesto yürüyüşü yaptı.

Abone ol

Sultangazi Cebeci Yolu Okul Caddesi’nden yürüyüşe başlayan kalabalık, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi ve Kültür Derneği önüne kadar yürüdü. Hükümet aleyhine slogan atan grup, cemevi önünde açıklama yaptı. Grup adına konuşan Ferhat Aktaş, “Biz sürgünü kabul etmiyoruz. Geçtiğimiz gece evlerimize ateş açıldı, kapılarımız kırıldı. Jandarma görevlileri müdahalede bulunmuyor. Bizleri yakacaklarını söylüyorlar, ama biz direneceğiz. Yaşadığımız yerden sürgüne gitmeyi kabul etmiyoruz. Geçmişte Dersim, Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi’de yaşanılan olaylar bugün Malatya’da uygulanmak isteniliyor. Buna izin vermeyeceğiz, katillerimiz karşısında suskun kalmayacağız. Malatya’da yaşadığımız olay tekil bir olay değildir” dedi.

Yaptıkları eylemle demokratik haklarını dile getirdiklerini belirten Gazi Mahallesi Muhtarı Vedat Altun, kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşı olduklarını ifade etti. Alevi ailenin oruç tutmaması sebebiyle sahura kalkmadığını ve geceleyin kapıya gelen davulcuyu davul çalmaması yönünde uyardığını belirten Mustafa Sorahan, “Kışkırtıcılık yapan davulcu, arkadaşlarıyla beraber Alevi ailenin evini taşlamışlar. Bu kabul edilemez bir durum” diye konuştu.

Malatya’daki olaylar sebebiyle Maltepe’de de eylem vardı. Slogan atan grup, bir basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet, olası bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemi aldı. İki grup da yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.