BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Aldoğan'dan yayında Apo'ya duacıyım çıkışı!

Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan katıldığı canlı yayında Abdullah Öcalan ile ilgili söylediği sözleri geceye damga vurdu

Abone ol

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge'de Ergenekon Davası ve dava sürecine yönelik eleştiriler masaya yatırıldı. Programa Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan'ın sözleri damga vurdu.

Aldoğan, programda "Apo'ya duacıyız, onun sayesinde idamlar kaldırıldı"  diyerek bu sayede Kürt sorununun da çözüleceğini belirtti.

Yazgülü Aldoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Programın konukları arasında yer alan Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Abdulkadiroğlu, Ergenekon Davası'nı gören mahkemeye çok fazla baskı yapıldığını savundu.

O MAHKEMELERDE ÇOK ADALETSİZLİK VAR

Posta yazarı Yazgülü Aldoğan, "O mahkemelerde o kadar çok adaletsizlik var ki, Yassıada Mahkemesi'nde bile bu kadar büyük hukuksuzluk ve adaletsizlik yoktur." dedi.

YASSIADA'DA BAŞBAKAN İDAM EDİLDİ

Aldoğan'ın bu sözleri üzerine Abdullah Abdulkadiroğlu, "Siz bu dava ile Yassıada duruşmalarını bir tutuyorsanız size söyleyecek bir şey yok. Yassıada'da darbeciler ülkenin Başbakanını yargılayıp idam ettiler. Ergenekon Davası'nda ise seçilmiş hükümete darbe yapmaya çalışanlar yargılanıyor" dedi.

APO SAYESİNDE KİMSEYİ ASMIYORUZ

Yazgülü Aldoğan, bu sözlerin üzerine "Eğer idam cezası olsaydı, darbe yapmamış olanları asarlardı. Şimdiye kadar çoktan darağaçlarını dizmişlerdi. Allah'tan Apo sayesinde kimseyi asmıyoruz." dedi.

ONUN SAYESİNDE KÜRT SORUNU ÇÖZÜLECEK

Aldoğan'ın bu sözleri üzerine Samanyolu temsilcisi "O zaman Apo'ya dua mı ediyorsunuz?" dedi. Aldoğan ise "Ediyoruz tabi. Onun sayesinde idam cezası kaldırıldı. Onun sayesinde Kürt sorunu da çözülecek, dışarı da çıkartacağız" diyerek ironik bir gönderme yaptı.