BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.401,47
HABER /  DÜNYA

Aldatmanın faturası çok ağır!

İngiltere'de yapılan bir araştırma aldatan eşe ağır bir yük getiriyor. Bu para yıllık 650 milyon sterlin civarında.

Abone ol Ülke genelinde eşlerini aldatanların gizli ilişkileri için harcadıkları para yıllık toplam 650 milyon sterlin civarında. Eşlerini aldatan 260 bin kişi eşlerine verdikleri sözü unuttukları gibi, kredi krizini de unutmuş olacaklar ki, bu şekilde yüklü bir fatura yaratıyorlar.

Eşini aldatan her bir kişinin yaşadığı gizli ilişki için harcadığı ortalama para bir kişinin yıllık enerji faturası giderlerinin dört katına tekabül ediyor. Harcanan paralar otel, ulaşım, seksi iç çamaşırları, akşam yemekleri, ve eşlerini aldatanların üye olduğu website üyeliklerine gidiyor. Ayrıca çiçek ve diğer hediyeler için de oldukça büyük rakamlar ortaya çıkıyor. Yani aslında eşlerini aldatanlar farkında olmadan ciddi bir ekonomi yaratıyorlar.

2007 yılında yasadışı ilişkiler için harcanan ortalama miktar 247 sterlinken, bu yıl bu rakam 296 sterline yükseldi. Aynı zamanda bu rakam da yeni ilişkiye başlamış bekar çiftlerin ilişkileri için harcadıkları paranın sekiz katına denk geliyor.

İlişki ve Evlilik Uzmanı Dr. Pam Spurr, insanları aldatma girişimine iten en belirgin ihtiyacın seks olduğunu belirterek, eşlerin partnerlerine sadık kalmamasının mecburi bir masrafa yol açtığını belirtiyor.

Ulusal baskıların ve stresin fazla olduğu zamanlarda kişilerin normalden daha fazla seks yapmaya ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekleyen Dr. Spurr, seksin insanları rahatlatan en önemli aktivite olduğunu söylüyor.

Konu üzerine web dünyası da kafa yoruyor. Eşlerini aldatanların, sosyal network sitelerinde biraraya gelmek için de büyük paralar harcadığını belirten 'illicitencounters.co.uk' yetkilileri, hergün ortalama 200 kişinin siteye yeni üye olduğunu ve her bir kişinin site üyeliği için 1100 sterlin civarında para harcadığını belirtiyor.