BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Ergenekondaki Erdoğan eki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul ekibi de; Ergenekon eklerinde yerini almış...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ergenekon iddianamesinin ek delilleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul ekibi ile ilgili başta Akbil yolsuzluk ve kalpazanlık soruşturması olmak üzere; bir çok suç iddiası da yer aldı.

Ana İddianamede Başbakan Erdoğan hakkında herhangi bir suçlamaya yer verilmedi. Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehirbelediye Başkanlığı dönemi ile ilgili olarak sürdürülen soruşturmalar ve açılan davaalarla ilgili bir bağlantıdan da söz edilmedi. Erdoğan'ın İstanbul ekibi olarak bilinen isimlerin bir çoğu da ana iddianamede yer almadı. Ancak, ek deliller arasına bu konu ile ilgili metinler, deliller, müfettiş incelemeleri, ifadeler, iddialar ve bunlara ilişkin belge ve tanık ifadeleri de eklendi.

ALBAYRAKLAR-AKBİL
Ek delillerin bu bölümünde özellikle Albayraklar ve Erdoğan ilişkisi irdelenip, "geleceğin başbakanı yaratma ve cihat hazırlığı' iddiası ile gündeme getirilen o dönemin tüm suçlamalarına ilişkin dosyalar yer aldı.

31. KLASÖRDE
Başbakan Erdoğan hakkında o dönemde yandaşlara para aktarımı, akbil yolsuzluk ve kalpazanlığı, ihalelerin özellikle Albayraklar firmasına verildiği, baskı ve tehdit oluşturarak, ihalelerin belli isimlere verildiği gibi iddalar gündeme gelmişti. Bu iddialarla ilgili açılan soruşturma ve dava dosyalarının bir bölümünde beraat eden Erdoğan ve ekibi hakkında halen devam eden davalar var. Dokunulmazlığı nedeniyle askıda bekleyen bu dosyalar, Ergenekon ek delilleri, 31. klasörde yer aldı. Ancak bu dosyanın hangi bağlantı nedeniyle dosyaya eklendiği belirtilmedi.