BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Albayın üzerindeki mavi gömlek bakın kimin çıktı?

DARBE girişiminde yer alan Albay Mustafa Kol'un üzerindeki gömlek bir polisin çıktı. Meğer polis 'Sana bu asker elbisesi yakışmıyor" deyip üstündeki kıyafeti çıkarmış ve kendi gömleğini giydirmiş.

Abone ol

Atatürk Havalimanını tanklarla işgal eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı Gelişim Şube Müdürü Albay Mustafa Kol'un üzerindeki mavi gömleğin esrarı çözüldü. Meğer o gömlek onu yakalayan polisinmiş.

Olayın tanığı olan Siirtli Avukat Hüseyin Ünün, "Yanımızdaki sivil polis, Kol'un askeri kıyafetini çıkardı. Beni en çok etkileyen buydu. 'Sana bu asker elbisesi yakışmıyor.' dedi. Hatta Kol'un o meşhur gözaltı fotoğraflarında görünen mavi gömlek o sivil polisin gömleğiydi." dedi.

Darbe girişimin olduğu gece Atatürk havalimanında tanık olduklarını da anlatan Ünün şu çarpıcı bilgileri verdi;

Hüseyin Ünün, şunları söyledi:

-"Tankları havalimanı girişinden uzaklaştırdık, hatta oradaki polis özel harekatçılar halkı görünce onlara sarıldı ve ağladı. Ben 'Darbeci askerlere niye müdahale etmiyorsunuz?' deyince polisler, 'Biz 19-20 yaşlarındaki bu gençlere sıkamayız' dediler. Orada çok duygulu anlar yaşadık.

Darbeci albay Mustafa Kol (sol baştaki) Atatürk havalimanı yolunda tankın içinde yakalandı. Mustafa Kol'u yakalayan polis 'Bu kıyafet sana yakışmıyor' deyip üzerindeki asker üniformasını çıkardı. Bu mavi gömlek işte o polisin.

MUSTAFA KOL'UN YAKALANIŞI

-Ben Mustafa Kol'un kim olduğunu bilmiyordum. Tankın üzerine çıkanlar arasındaydım.  Mustafa Kol'u tankın içinden çıkardık. Ben de onu asker zannettim. Masum duruyordu. Yanımızdaki sivil polis arkadaş da Kol'un askeri kıyafetini çıkardı. Beni en çok etkileyen buydu. Darbeci Kol'a "Sana bu asker elbisesi yakışmıyor." dedi. Hatta Mustafa Kol'un gözaltı fotoğraflarında görülen mavi gömlek o sivil polisin gömleğidir. Kamuflajını çıkartınca çıplak kalmasın diye gömlek verdiler. Askeri kıyafeti de darbecinin üzerinde kalmasın diye araca attılar. Polis harekatın aracına götürdüler yoksa orada vatandaşlar linç edebilirdi."