BIST 10.051
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.406,15
HABER /  GÜNCEL

Alaattin Çakıcı'ya bir ceza daha

Organize suç örgütü lideri Alattin Çakıcı yurtdışına kaçma davasında 4 yıl 7 ay hapis cezası aldı.

Abone ol

İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Çakıcı'nın sahte pasaport kullanarak yurtdışına kaçışına ilişkin dava karara bağlandı.

Mahkeme heyeti, Alaattin Çakıcı'yı suç örgütü kurarak yönetmek ve Alaettin Albayrak, İbrahim Sarı adına sahte pasaport ve nufüs cüzdanı kullanmak suçundan toplam 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca Alaattin Çakıcı'nın suç işlemesindeki özellikler nazara alınarak yeniden suç işlemeyeceği husunda kanaat oluşmadığından hapis cezasının ertelenmesine ve hükmün açıklamasının ertelenmesine yer olmadığına da karar verdi.

Erol Evcil'e 2 yıl 3 ay

Kamuoyunda Erol Evcil olarak bilinen Erol Eşrefoğlu'na ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve Alaettin Albayrak, İbrahim Sarı adlarına sahte pasaport ve kimlik düzenleterek Alaatin Çakıcı'ya vermek suçundan 2 yıl 3 ay 15 gün, MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun arasında bulunduğu 8 kişiye ise örgüte yardım etmek suçundan 5 ay hapis cezası verildi.

Aytuğ Gençağa Çakıcı'nın arasında bulunduğu 8 kişi ise 5 ay ile 2 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Eski MİT mensubu Faik Meral'in ve Çakıcı'nın ağabeyi Gençağa Çakıcı'nın da arasında bulunduğu 8 sanık hakkında ise örgüte yardım etmek suçundan açılan dava zaman aşımına girmesi nedeniyle ortadan kaldırıldı.

Beşiktaş'ın eski menajeri Sinan Engin hakkında ögüte yardım ve özel evrakta sahtecilik suçundan açılan dava da 5 yıllık zamanaşımı dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldırıldı.

Karar çıkan duruşmada son sözleri sorulan Velit Yavuz Günerkan ile Öznur Çıtlak ise beraatlerini talep etti.

Duruşmaya serbest sanıklar Velit Yavuz Günerkan ile Öznur Çıtlak katıldı.