BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
HABER /  GÜNCEL

'Akşener teklifi kabul etti' iddiası olay oldu partiden açıklama

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için teklif yapıldığı ve Akşener'in kabul ettiği yönündeki sosyal medyada dolaşan iddiayla ilgili önce İyi Parti sonra AK Parti'den açıklama geldi.

Abone ol

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından Başkan Yardımcılığı için kazan kaynamaya başladı. AK Parti'den bazı isimler gündeme gelirken MHP Lideri Bahçeli'nin de Erdoğan'ın yardımcısı olabileceği konuşuldu. En bombası ise cumhurbaşkanlığı seçiminde havlu atan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Erdoğan'ın yardımcısı olacağı iddiasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcılarından birinin kadın olacağının önceden açıklanması bu iddianın doğruluğunu kuvvetlendirdi. Son günlerde ise Aşener'in 'başkan yardımcılığı teklifini kabul ettiği' öne sürüldü. Ancak partinin Genel Sekreteri Aytun Çıray iddiaları yalanladı. Bir yalanlama da AK Parti'den geldi.

AKŞENER BAŞKAN YARDIMCISI MI OLACAK?: İYİ Parti'den sosyal medyada dolaşan bazı iddialarla ilgili açıklama geldi. Partinin genel sekreteri ve İzmir milletvekili Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akşener'e başkan yardımcılığı teklif ettiğini, İYİ Parti liderinin de bunu kabul ettiğini yalanladı. Çıray'ın aktardığına göre Akşener'e bu yönde bir teklif hiç gitmedi.

Çıray, Twitter'dan konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

AK PARTİ 'TEKLİF' İDDİASINI YALANLADI: AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 'İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e başkan yardımcılığı teklif edildi' iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, "Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil." diye konuştu

Akşener'e o teklif yapıldı mı? AK Parti açıkladı...

İYİ Parti'de neler oluyor? Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın planı ne?