BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Aköz'den Bayülgen'e mesaj

Okan Bayülgen'ın NTV'de katıldığı bir programda, insanların "Gelinim olur musun" yarışmasına düşkünlüğünü eleştirmesine, Emre Aköz farklı bir yaklaşım getirdi.

Abone ol

Okan Bayülgen, NTV'de yayınlanan 'Herkes Bunu Konuşuyor' programında insanların Başbakan'ın AB'yle ilgili yaptığı açıklamaları önemsemesi ve 'Gelinim olur musun'na bu açıklamalardan daha fazla önem vermisinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Fakat bunun aksini düşünen Emre Aköz, Bayülgen'e "başlıklı yazısıyla cevap verdi...

NTV'de, 'Herkes Bunu Konuşuyor' adlı bir sohbet programına başladı Okan Bayülgen. Perşembe akşamı bir ara şöyle yakındı: "Başbakanın AB'yle ilgili gayet önemli konuşması 13-14 reyting alırken, 'Gelinim olur musun'un reytingi 30'u geçmiş..."
'Reality show' türü programları değerlendirirken önemli bir nokta gözden kaçırılıyor. Şöyle:
Halkın yüzde 70'i AB'den yana. Ancak ortalama bir Türk için AB orta vadeli bir geleceği ifade ediyor. Vatandaşın şu anda yapacağı fazla bir şey yok. Yani Başbakan'ı dinlediğinde, hükümetin bu konuda çalıştığını öğrenecek. O kadar! Sonra hayat olduğu gibi devam edecek.
Buna karşılık aynı vatandaş... 'Gelinim olur musun'u izlerken hem eğleniyor... Hem de gündelik hayata ilişkin gayet somut bilgilere sahip oluyor.
Bunlar elbette 'bilimsel bilgiler' değil. Ama 'Gelin-damat seçmenin ilkeleri', 'Genç kuşağın hayata bakışı' ya da mesela 'Anneoğul ilişkileri' hakkında epey ayrıntılı, somut malumat ediniyor.
Özetle Başbakan'ın konuşması umut dağıtıyor, 'Gelinim olur musun' ise vatandaşın düpedüz işine yarıyor.

YAZI:Emre AKÖZ