BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
GÜNCEL

AKM'nin havadan görüntüleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 'Yeni AKM Projesi'nin tanıtımını gerçekleştirecek. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) geçtiğimiz hafta havadan böyle görüntülenmişti.

Kapılarını 2008'de kapatan AKM'nin son halini AA ekibi görüntüledi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; güçlendirme, tadilat ve tamirat işi kapsamında ilk iş olarak yapılan söküm (iç ve dış kaplama malzemelerinin sökülmesi) işleminden sonra, binada yıllar içinde oluşan tahribat ortaya çıkmış. AA tarafından çekilen görüntülerde bu tahribat net bir şekilde görülüyor. Kiriş ve kolonlarında ufalanmalar, kullanılan demirlerin çürümesi, dolayısıyla parça parça ele geldiği, zemin ve tavanlarda delikler oluştuğu gözleniyor. Zeminin hemen her yerinde duvar ve tavandan dökülen beton parçaları ve kum olduğu dikkat çekiyor.

1970'li yıllarda yapıldığı düşünülen güçlendirmede, büyütülmeye çalışılan kolonlar mevcut kolona bağlanmadığı ve var olan demirlere sabitlenmediği için demir uçları açıkta duruyor. Bunun da binanın yükünü taşımak yerine fazladan yük getirdiği ifade ediliyor.

İstanbul'un gözde kültür ve sanat merkezlerinden olması istenen AKM, dört gözle İstanbullu sanatseverlerle buluşacağı günleri bekliyor.

Sitene Ekle
Etiketler