BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,51
HABER /  DÜNYA

Aklınızın ve kalbinizin sesini dinleyin

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, gençlere hitabında bir işte uzman olmanın önemine dikkat çekerek, "Tercihlerinizde...

Abone ol

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, gençlere hitabında bir işte uzman olmanın önemine dikkat çekerek, "Tercihlerinizde mutlaka aklınızın ve kalbinizin sesini dinleyin’’ dedi.
İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Kariyer Zirvesi 2013, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Zirveye, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve BİMEKS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

"BİR İŞTE UZMAN OLUN"
Zirvenin açılış konuşmasını yapan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, “Bu 8. Kariyer Zirvemiz. Uluslararası boyuta yükselen Kariyer Zirvesi’nde yaşadığımız tecrübelerimizi gençlerimize anlatarak onlara yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz. Gençlerin iş hayatına başlayacakları ilk adımları için önemli isimler tecrübelerini paylaşıyorlar’’ dedi. Uzun bir süredir hem yöneticilik yaptığını hem de medyanın içinde çalıştığını anlatarak katılımcı gençlere seslenen Ören, “Çalıştığım arkadaşlardan gördüm ki insanın sevdiği işi yapması başarıyı da beraberinde getiriyor. Sizler okullarınızı bitirdiniz. Hayatta önemli hedefleriniz var ama ne olursa olsun; sevdiğiniz, aklınızın, gönlünüzün yattığı bir işi seçmeye çalışın. İnsan sevmediği bir işle uğraştığı müddetçe kendisine de etrafına da faydalı olmuyor. Mutlu olamıyor. Bir işte uzman olun. ‘Her işi biliyorum’ demek başarıyı getirmiyor” şeklinde konuştu.

’ENVER ABİ’Lİ BİR ANI
İhlas Holding’in kurucusu merhum Enver Ören ile ilgili bir anıyı da paylaşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören şöyle konuştu:
“Rahmetli babam 1990 senesinde Amerika’da böbrek nakli ameliyatı oldu. Ameliyatı yapan rahmetli Özal’ın da by-pass ameliyatını yapan doktordu. Babam çok basit bir hastalıkla ilgili bazı sorular sordu. Doktor baktı ve ‘Bu işin uzmanı şu kişidir. O sizinle ilgilensin’ dedi. Bu adam tıbbın son noktasına gelmiş. Hastanenin kapısında heykeli var. Bilmediği bir şey de değil. ‘Şunu kullanabilirsin diyebilirdi’ ama ‘Bunun uzmanı kimse o gelsin, cevabını o versin" diyor. Kim hangi işte uzmansa orada farklılık, profesyonellik yaşanır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında bir vali, kadı efendiye bir sual göndermiş. Kadı efendi de cevap yazarak, ‘Ben bu sualin cevabını bilmiyorum’ demiş. Vali hemen kadıyı yanına çağırmış ‘Ben sana o kadar para veriyorum. Sana soru soruyorum sen de bilmiyorum diyorsun’ demiş. Bunun üzerine kadı da ‘Sayın valim siz o parayı bana bildiklerim için veriyorsunuz, bilmediklerim için de para öderseniz hazineniz buna yetmez demiş.”

"EFENDİMİZİN BUYURDUĞU GİBİ..."
İnsanların hem kendileri için hem de kendinden sonrakiler için hayat planı yapması gerektiğini ifade eden Ören, “İnsan iki defa ölür diye bir söz vardır. Biri bedeni toprağa girdiği zaman, ikincisi de ismi son kez anıldığı zaman. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi; ‘İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Bizim bundan sonraki her günümüz bu söze uygun olsun. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplantıda bir öğrenci arkadaşımız ‘Bu kadar dinledik. Günün sonunda hangi tavsiye ile buradan ayrılalım’ diye sordu. Ben de yine bu müthiş hadisi tekrar ettim. Eğer buna uyarsak biz de rahat ederiz bizden sonrakiler de rahat eder” diye konuştu.

ULUSLARARASI ZİRVEYE 20 ÜLKE, 80 ÜNİVERSİTE VE 900 ÖĞRENCİ KATILIYOR
Kariyer Zirvesi 2013’e 20 farklı ülkeden 80 üniversite ve 900 öğrenci katılıyor. Zirvede, "İş Hayatına Hazırlık Seminerleri", "İş Yeri Gezileri" ile "İstanbul Kültür Gezileri" düzenleniyor. Kariyer Zirvesi, Türkiye’nin önde gelen sanayici, işadamı ve idarecilerinin; kaliteli, seçkin ve bilgili, genç insan kaynağı ile buluşma noktası oluyor. Zirve aynı zamanda kurumsal bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul ediliyor. Kuruluşlar kurumsal olarak bu önemli zirvede yer alarak kurumsal itibarlarına güç katıyorlar. Gördüğü itibardan dolayı "yılın zirvesi" olarak nitelendirilen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen organizasyon hemen her çevreden büyük bir ilgi görüyor.
(İHA)