BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Akil insanlara en çok sorulan soru

İç Anadolu'yu gezen Akil İnsanlar Heyeti'ne halkın en çok sorduğu soru 'Öcalan serbest bırakılacak mı?' oldu.

Abone ol

İç Anadolu Bölgesi'nde görevlendirilen Akil İnsanlar Heyeti dün sivil toplum örgütleri, şehit aileleri ve yakınları PKK 'ya katılanlarla yaptıkları görüşmelerden sonra bugün de düğün ve pazar yerlerini ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti'nin gittiği düğünde heyetin sekreteri Cemal Uşşak, terör sürecinin sona erdirilmesi için verilen gayrete destek veren kişiler olduklarını söyledi. Uşşak, süreçle ilgili görüş ve düşüncelerini almak içinde düğüne geldiklerini belirtti.

Heyet daha sonra merkez Meram İlçesi'ndeki Muhacir Pazarı'nı ziyaret edip esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Burada görüşlerini belirten vatandaşlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a güvendiklerini, herkesin ana dilini rahatlıkla öğrenmesi gerektiğini söyleyenlerin yanında, çözüm sürecinden endişeli olduklarını söyleyenler de oldu.

Endişelerini dile getiren bir vatandan "Bebek katili insanlara güvenilmez. Öcalan'ın serbest bırakılmasından endişeliyim" dedi. Bunun üzerine heyet üyelerinden Erol Göka, ''Suç işleyen cezasını çeker. Öyle bir af söz konusu değil'' yanıtını verdi.

'HALKIMIZ SÜRECİ DESTEKLİYOR'
Temasta bulundukları halkın çoğunluğunun barış sürecini desteklerini dile getiren heyet sekreteri Cemal Uşşak da destekleyenlerden bazılarının terör örgütü yöneticilerinin serbest kalacağı yönünde endişeli olduklarını belirtti. Uşşak, halkın, terör örgütü yöneticilerinin affedilmediği takdirde süreci sonuna kadar destekleyeceklerini söylediklerini kaydetti.

Yapılan gezi ve ziyaretleri değerlendiren Erol Göka da 100'e yakın kişiyle konuştuklarını, çözüm sürecine desteğin yüzde 90'ın üzerinde olduğu görüşünü savundu. Halktan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Erol Göka, bir gün önceki toplantıda kendilerine 'Damat Ferit' benzetmesi yapanlara tepki göstererek şunları söyledi:

"Endişesini şüpheye doğru dönüştürmüş olan insanlar dünkü toplantıdaydı. Onların bir kısmı ciddi biçimde düşünceleri kaymış, rahatsızlanmış vaziyetteler. Çünkü şüphenin ötesinde çok kötü şeyler olacağına inanıyorlar. Müzakerede birçok ödün verileceğini, hatta bütünlüğümüzün gittiğini, emperyalistlerin bizi böldüğünü, bizim de zaten emperyalistlerin ajanı olduğumuzu, Damat Ferit'in heyetinin asası gibi işlev gördüğümüzü ileri sürüyorlar. Bunlar hiç sağlıklı fikirler değil. Şüphe ötesi. Onları küçültmemek için daha ağır şeyler kullanmıyorum. Ama gerçek insanımız burada pazar yerinde.''