BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.431,90
HABER /  SPOR

Akhisar, Alanya'yı 3 golle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Akhisarspor, konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 3-1 yendi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de son sıradaki Akhisarspor, evinde Aytemiz Alanyaspor'u yenik duruma düşmesine rağmen mağlup etmeyi başardı, kümede kalma yarışında umut tazeledi: 3-1.

Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip 65'inci dakikada Akhisar kalecisi Lukac'ın hatasıyla öne geçti. Yeşil-siyahlılar bu gollere 74 ve 87'nci dakikalarda Zeki ile 77'nci dakikada Bilal Kısa'yla karşılık verdi. Ligde 8 maçlık galibiyet hasretine son verirken, ikinci yarıda ilk kez kazanan Akhisarspor, 21 puanla son sırada kalmasına rağmen kalan 10 hafta öncesi umutlarını artırdı. Alanyaspor ise 31 puanda kaldı. 

Maçta iki takım taraftarları hafta sonu Antalyaspor deplasmanından dönerken Afyonkarahisar yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Ankaragücü taraftarlarını anmak için 6 dakika boyunca tezahürat yapmadı. İki takım taraftarları, 6'ncı dakikada alkışlarla deplasman dönüşü vefat eden 2 Ankaragücü taraftarını anarken birlikte, "Ankaragücü" tezahüratı yaptı.

Akhisar'da geçen hafta Galatasaray deplasmanında bu sezon ilk kez ligde kaleye geçip 90+4'üncü dakikada yaptığı hatayla 1-0'lık mağlubiyette başrol oynayan file bekçisi Milan Lukac, Fatih'in kadro dışı bırakılması sonrası yine eldivenleri eline geçirip bu kez de bir hatayla kendi ağlarını havalandırmanın üzüntüsünü yaşadı.

Ev sahibi ekip futbolcuları galibiyet sonrası Lukac'a sarılıp moral vermeye çalıştı. Taraftarlar da tribüne çağırdıkları Lukac'a tezahüratlarla moral verdi. Yeşil-siyahlı taraftarlar maçta başkan Hüseyin Eryüksel ve yönetimi istifaya davet etti. Mustafa Yumlu, Dany, Eray, Lopes, Bora ve Güray'ın sakat, Manu'nun cezalı, kaleci Fatih'in kadro dışı olduğu Akhisarspor'da sakatlığı geçmeyen Cikalleshi de forma giyemedi.