BIST 10.428
DOLAR 32,20
EURO 34,92
ALTIN 2.410,80
HABER /  DÜNYA

Akdeniz'deki iki füzenin sırrı çözüldü

Akdeniz'e ateşlenen iki balistik füze dünyayı ayağa kaldırdı. Herkesi heyecanlandıran olayın sırrı kısa süre sonra anlaşıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Ortalığı karıştıran füzeler ABD ve İsrail'in füze testine ait çıktı. Denemede füze koruma sisteminde kullanılan füze çeşidinin test edildiği kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıklamıştı.

Rus haber ajansı Ria Novosti, Doğu Akdeniz'deki iki "balistik hedef"in Rusya balistik füze erken uyarı sistemi tarafından tespit edildiğini duyurdu. Rusya'nın Sesi radyosunun internet sayfasında yer alan haberde de, Doğu Akdeniz'den fırlatılan iki füzenin, Rusya'nın güneyindeki Armavir'de bulunan balistik füze erken uyarı sistemi tarafından Türkiye saatiyle 09.16'da tespit edildiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü, iki balistik objenin Akdeniz'in ortasından, Akdeniz'in doğusuna doğru fırlatıldığını tespit ettiklerini söyledi.

İSRAİL: ABD İLE FÜZE DENEMESİ YAPTIK

İsrail ordusundan gelen ilk açıklamada da "Doğu Akdenize füze ateşlendiğine dair bir bilgimiz yok" ifadesi kullanıldı. İsrail'den daha sonra yapılan açıklamada, ABD ile birlikte füze denemesi yaptıkları belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili BBC'ye yaptığı açıklamada, fırlatılan bir füzenin savunma amaçlı Arrow füzesiyle vurulmasına yönelik bir deneme gerçekleştirildiğini söyledi.

Suriye krizinin derinleşmesi nedeniyle bölgedeki Amerikan ve İngiliz askeri hareketliliği, son iki hafta içinde artış göstermişti.

ABD: BİZ ATMADIK

Amerikan CBS News televizyonuna konuşan bir ABD'li yetkili, Akdeniz'de konuşlandırılan savaş gemisi ve uçaklarından herhangi bir füze fırlatılmadığı söylemişti.

SURİYE: BİZ DE TESPİT EDEMEDİK

Lübnan'daki El Manar televizyonuna konuşan bir Suriyeli yetkili de, füze savunma sistemlerinin, herhangi bir füze fırlatıldığı uyarısını kendilerine vermediğini söyledi.

PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ

Haberde, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilgilendirdiği de vurgulandı.

RUSYA'DAN UYARI

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Suriye'ye olası bir askeri müdahalenin, uluslararası ilişkiler sisteminin bütününü etkileyeceği ifade edildi.