BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdağ İzmir'de müjde aldı müjde verdi

Recep Akdağ, Kemalpaşa’da hüzünlü bir o kadar da mutlu Köse ailesinin sürpriziyle karşılaştı.

Abone ol

Bir dizi resmi ziyaret ve Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nin açılışı için İzmir’e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kemalpaşa’da hüzünlü bir o kadar da mutlu Köse ailesinin sürpriziyle karşılaştı.

Kemalpaşalı Erzurumlular Derneğinin düzenlediği toplantının sonunda, bundan 2 ay önce oğlu yüksek gerilime kapılarak, bütün vücudu yanan tedavisi için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın devreye girdiği Ali Köse’nin babası Davut Köse Akdağ’a gözyaşlarıyla sarılarak teşekkür etti.

Hayati tehlikeyi atlattığı müjdesini Akdağ’a veren, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak mucize kurtuluşu şu şekilde paylaştı: “Erzurum’dan Kemalpaşa’ya gelerek yerleşen, 20’li yaşlarda boyacılık yaparak geçimini sağlayan Ali Köse kardeşimiz çalışırken yüksek gerilime tutulmuş. Bütün vücudu yanan Ali, İzmir’deki Devlet Hastanesi’ne getirilmiş. Doktorların ‘Allah’tan umut kesilmez’ dediği Ali ölüm halindeymiş. Devlet Bakanımız Sayın Mehmet Aydın’a olayı anlattım. Bakanımız da Sağlık Bakanımızı aradı. Olayı anlattı. Ne yapabiliriz diye sordu. Hemen o gün, o akşam Ankara’dan tam donanımlı bir ambulans uçak yola çıktı ve İzmir’e geldi.

Ölüm döşeğindeki Kemalpaşa’nın çocuğu, Erzurumlu Ali Köse’yi Ankara’ya götürdüler. Sayın Bakanımızın sayesinde sevinerek öğreniyoruz ki, Ali Köse sıhhatine kavuştu. Birkaç gün içinde sağ salim buraya memleketine geri dönecek. Ben şimdi Köse ailesi adına Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum Kemalpaşa’ya, İzmir’e, Erzurumlulara ve her şey den önce de ‘insana’ verdiği değer için. İşte AK parti zihniyeti, AK Parti Hükümeti budur. ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ diyen anlayışın somut örneğini bu şekilde yaşadık.”

Köse ve ailesinin mutluluğunu paylaşan Bakan Akdağ ise, “Bizim için Ali Köse ne kadar kıymetliyse bu ülke toprakları üzerinde yaşayan bütün vatandaşlar da o kadar kıymetlidir. Şu anda Türkiye’deki 18 helikopter ambulansa, 2 uçak ambulans ve iki uçak daha alıyoruz. Bunların hepsi bu halkın bu milletin hizmetindedir. Değil midir ki Allah’a şükürler olsun bu hazırlıklarımız olduğu için Gazze yolunda ağır yaralanan kardeşlerimizi bir gece içerisinde İsrail’den alıp hepsini Türkiye’ye getirdik. Bu imkanlarımız olmasa nasıl yapacaktık? Dünyanın parasını verseniz o ambulans uçakları bir yerden kiralayıp İsrail’e gönderemezdiniz. Riskli bölge olduğu için gitmezlerdi. Ama Türkiye Cumhuriyeti böyle büyük bir ülkedir. Böyle büyük bir devlettir. İzmir sadece 4 milyonluk bir şehir değil. İzmir’e çevre illerden gelen çok hasta olduğu için İzmir aslında 8-9 milyonluk bir şehir. Ege Bölgesi’nden İzmir’e ağır hastalar geliyor. Arkadaşlarımız yoğun biçimde çalışıyorlar. Verdiğim talimat ve onların da bana verdiği söz şudur: Bu yılın sonuna kadar hem İzmir ilinin, hem ilçelerinin hem de civar illerin bütün yanık ve yeni doğan ihtiyacı karşılayacak şekilde hem donanım hem de personel sağlanacak” dedi.