BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Akademi Dadı büyülüyor

Türkiye'de ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bebek / Çocuk Bakım Uzmanı Eğitim Merkezi Akademi Dadı açıldı.. Kurum, özel hizmeti ile görenlere parmak ısırtıyor.

Abone ol

Meslek sahibi olmak isteyen ve çocuk bakım eğitimi almak isteyen lise mezunu kadın/erkeklere eğitim ve seçme-yerleştirme hizmetleri sunan Akademi Dadı,Türkiye'de ilk olmanın doğal zorlu sürecini yaşıyor.

Anne-babalar, çocuklarına kimin bakacağına karar verirken çoğu kez çaresizce ya geleneksel yöntemlere -büyükannelere, akraba kadınlara- başvuruyor ya da çocuk bakımı konusunda eğitimini ve deneyimini bilmediği, ücretli bakıcılığa yöneliyor.

Oysa tüm bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; insanın 18 yaşına kadar ki kişilik ve zihinsel gelişiminin %80'ini 6 yaşına kadar ki süreç belirlemektedir. Yetenek ve melekelerinin oluşumu da dahil insansal potansiyelin %80"inin oluştuğu bir evre için anne-babalar bebek-çocuklarını eğitimli ve bilgili, çocuk bakımını meslek edinmiş kişilere emanet etmek isterler ama bulamazlar.

Birçok anne bu zorunluluktan dolayı kariyerini bırakıp çocuğuna bakmayı tercih etmektedir. Akademi Dadı bu yakıcı toplumsal eksikliğimizin giderilmesi için ilk adımı attı.. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Çocuk Bakım Uzmanı Dadılar yetiştirme ve sertifikalandırma çalışmalarına başladı..

Akademi Dadı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz..

                        www.akademidadi.com