BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'ye günün sürprizi Ali Bayramoğlu'ndan!

Hükümete yakın liberal yazarlardan Ali Bayramoğlu, Soma'da ortaya çıkan manzarayı yorumladığı yazısında AK Parti iktidarına çarpıcı eleştiriler yöneltti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Soma'da yaşanan maden faciası ve sonrasında hükümet cephesinde gelişen tutumu analiz eden Yeni Şafaksi yazarı Ali Bayramoğlu iktidarı hedef alan çarpıcı eleştirilerde bulundu. 

AK Parti'nin siyasal söylemi ve devlet-birey-toplum ilişkisinde öngördüğü perspektifin geleneksel muhafazakar sağ siyasetin sınırlarına hapsolduğunu vurgulayan Ali Bayramoğlu Soma'da ortaya çıkan manzara için "Kibir kabarması yaşayan bir ruh hali var" dedi. Başbakan Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da bir protestocuyu tekmelemesini eleştiren Bayramoğlu "Acılı, ateş düşmüş bir kasabada bir göstericiye tekme atan bir danışmanı bile görevden almayan, alamayan bir iktidar var." dediği yazısında hükümete "uçak irtifa kaybedecek" uyarısı yaptı.

İşte Bayramoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

AK PARTİ NE KADAR OY ALIRSA ALSIN UÇAK İRTİFA KAYBEDER!

Mart seçimlerinde söylemiştik:

AK Parti'nin alacağı oy oranı kaç olursa olsun, ataerkil siyaset tarzı devam ettirilirse, bu açıdan 'nerede kalmıştık tarzı bir devam siyaseti' uygulanırsa, özgürlükler, kutuplaşma, toplumsal gerginlikler açısından uçak irtifa kaybeder.

Bunun farkına varmak, siyasetçi ve siyasi iktidar açısından tüm topluma değme çabası demekse, bu ancak tüm ülke üzerinde bir meltem etkisi yapacak reformcu, demokratik bir iklimin oluşturulmasıyla mümkündür.

Ve şu açık: Bugün demokratik iklim oluşumu, sadece atılacak somut adımlarla değil, çıkarılacak yasalarla, yapılacak düzenlemelerle değil, siyasette ve siyasi iktidardan toplumu ikna edecek bir şeffaflaşma çabasıyla gerçekleşebilir.

Ne var ki, bu istikamette gitmiyoruz.

KİBİR KABARMASI YAŞAYAN BİR İKTİDAR VAR

Acılı, ateş düşmüş bir kasabada bir göstericiye tekme atan bir danışmanı bile görevden almayan, alamayan bir iktidar var. Kibir kabarması yaşayan bir ruh hali var. Kutuplaşmanın istikrar ve demokrasi açısından işaret ettiği tehlikeyi görmeyen bir siyasi iktidar var.

AK Parti bu koşullarda da daha uzunca bir süre iktidarda kalacak oyu alır ve yeni bir anayasal rejime doğru ilerler.

Ancak bu koşullar birey-devlet ilişkisini ve siyaset tarzı açısından demokrasiyi her geçen gün tartışmalı hali getirir.