BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ak Parti'nin içinden Erdoğan'a bomba rakip! Gül değil

AK Parti'de 2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalar çoktan başladı. Yeniden Ak Parti'nin başına geçen Erdoğan parti üzerindeki metal yorgunluğu atmak için önemli adımlar atıyor. Peki Erdoğan'ı 2019'da zorlayacak bir rakio çıkacak mı? Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'dan bomba bir iddia geldi.

Abone ol

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, bugün kaleme aldığı "İstanbul kulislerinin “yıldızı” Ali Babacan!" başlıklı yazısında 2019 Başkanlık seçimi öncesinde bomba bir iddiada bulundu.

Yalçın, "2019 Başkanlık seçiminin en güçlü adayı Ali Babacan'dır. Arkasındaki isim Ahmet Davutoğlu. Babacan milletvekili olmak istemiyordu, Davutoğlu'nu kıramadı!" ifadesini kullandı. İşte Yalçın'ın gündem yaratacak yazısındaki ilgili o bölüm;

İSTANBUL KULİSLERİNİN YILDIZI BABACAN

Ankara'yı bilmem ama İstanbul kulislerinin “yıldızı” Ali Babacan! “Ev toplantıları yapıyor. Eleştirilerini açıkça söylüyor. En kızdığı Berat Albayrak!” “2019 Başkanlık seçiminin en güçlü adayı Ali Babacan'dır. Arkasındaki isim Ahmet Davutoğlu. Babacan milletvekili olmak istemiyordu, Davutoğlu'nu kıramadı!”

EN AZ 20 MİLLETVEKİLİNİN İMZASI GEREKİYOR

Kışkırtıcı sorular yöneltiyorum:“Yasa gereği başkan adaylığı için Babacan'ın en az 20 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor; AKP'den bulamaz!”

BENZERİNİ AKŞENER YAPACAKTI

Gülüyorlar:“Tek bir milletvekilinden imza almayacak! ‘Halkın adayı' imajı için 1 milyon imzayla aday olacak!” Güya… Benzerini Meral Akşener de yapacaktı!

ERDOĞAN BU ALGIYI TAKİP EDECEK

“Şunu unutmayın; milletvekillerinin değil, halkın desteğiyle aday olanlar seçmen nezdinde daha saygındır. Zaten Erdoğan da bu algıyı fark edip halkın desteğiyle aday olacak.”Bu sohbetlerde konu sonunda bana geliyor; “siz ne düşünüyorsunuz” diye soruyorlar.

CHP BABACAN'I DESTEKLER Mİ?

Yanıtımı beklemeden şunu diyorlar:“CHP, ‘Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin' diye -tıpkı Ekmel Bey gibi- Ali Babacan'ı destekler mi?”

Daha neler! CHP'nin benzer hatayı yapacağını hiç sanmıyorum. Bunlar kafa karıştıran senaryolar! Bunun söyleyince, “eee siz ne düşünüyorsunuz” diyorlar?