BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin 10. yılına dev kutlama!

AK Parti Ramazan ayına denk gelen 10. yaşını Başkent Ankara'da dev bir iftarla kutlayacak.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- AK Parti'nin 10. yıl kutlamaları kapsamında Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük parklarından biri olan Harikalar Diyarı'nda 20 bin kişilik iftar verilecek. Büyük iftar için 2 bin kişilik de protokol daveti yapılacak.

Başbakan Erdoğan il başkanları toplantısında, "Ramazan imkanı olanın imkanı olmayanı hatırlamasıdır" demiş, Ramazan'a denk gelen AK Parti'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarının da buna uygun yapılmasını istemişti. Kutlamalarda "Asla havai fişek olmayacak" diyen Başbakan Erdoğan mütevazı kutlamalarda sadece iftarlarda buluşulacağını söylemişti.

AK Parti'nin 10. yaş kutlaması için Başbakan'ın bu uyarısı kapsamında Ankara'da büyük bir iftar organize edilecek. Parti örgütünce Ankara'nın en büyük parklarından Harikalar Diyarı'nda yapılacak iftara il, ilçe örgütlerinin yanı sıra partililer katılacak. Ankara'da bugüne kadar yapılmış en büyük iftarlardan biri olacak bu program için 2 bin dkişilik de protokol daveti yapılacak.

BÜYÜK KUTLAMA YAPILAMADI

AK Parti, 10, 15 ve 20'inci yıllarda; yani 5 yılda bir şölen yapma kararı almıştı. Ancak Ramazan sebebiyle bu yılki şölen planları da rafa kalktı. AK Parti'nin şölenli tek yaşgünü kutlaması, 2. kuruluş yıldönümünde Bilkent Odeon'da yapılmıştı. Şölende Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı sanatçı Adnan Şenses de konser vermişti. AK Parti'nin 6. yaşgünü kutlamaları öncesi Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri törenlerin iptal edilmesine yol açmıştı. 7. yaş kutlamaları ise 2008'de açılan kapatma davası sebebiyle yapılmamıştı.