BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Özdağ'dan Bank Asya itirafı!

AK Partili Selçuk Özdağ Bank Asya'dan kredi çektiğini ve bunun kriter olmaması gerektiğini söylerken mason olduğunu söyleyen emekli bir büyükelçinin Bylock kullandığını açıkladı.

Abone ol

FETÖ'ye bağlı Bank Asya'dan kredi çektiğini belirten TBMM Darbe Komisyonu Başkanvekili AK Partili Selçuk Özdağ, "Eğer ben profesör olsaydım üniversitede, şimdi atılmış olacaktım, kriter buysa. Lütfen hassasiyet gösterelim" diye konuştu.

Darbe girişiminin ardından, FETÖ'ye yönelik artan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ya da kamudan ihraç edilenlere isnat edilen suçlamaların delili olarak Bank Asya'da yaptıkları işlemler de gösterildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Meclis'te darbeyi araştırmak için kurulan komisyonda konuşan AKP'li milletvekili, TBMM Darbe Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ da Bank Asya'dan kredi çektiğini söyledi.

‘EN UCUZ BANK ASYA VERİYORDU'

"Bir itirafta bulunayım" diyen Özdağ, şu ifadeleri kullandı: "Ben milletvekili olduğum zaman 120 bin lira kredi çekecektim. Milletvekillerine en ucuz 0.9'la Bank Asya veriyordu, Bank Asya'dan çektim. Dört yıl sonra ödedim. Eğer ben profesör olsaydım üniversitede, şimdi atılmış olacaktım, kriter buysa. Lütfen hassasiyet gösterelim."

"BYLOCK KULLANAN EMEKLİ BÜYÜKELÇİ MASONUM DEDİM"

Özdağ, ‘ByLock' kullandığı için gözaltına alınan bir emekli büyükelçinin de savcıya, "Ne örgütü? Ben masonum, biz masonlar 3 senedir ByLock'la haberleşiriz" dediğini iddia etti.