BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  MEDYA

AK Parti'li kadınlara çirkin benzetme!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, AK Parti'li kadınları 'Kilisede İsa ikonaso öpenlere' benzetti.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, "AKP’yi İktidarda Tutan Ne?" başlıklı yazısında AK Partili kadınları kiliselerde İsa ikonasını öpenlere benzetti.

Bursalı, yazısında AK Parti'nin 2007 ve 2011'de iktidarını yükselterek yüzde 50'ye ulaşmasının ardından son yerel seçimlerde de 43.5 - 45.5 oranında oy desteği aldığını hatırlattı. Bu desteğin hangi etkenlerden dolayı olduğunu öğrenmeye çalıştığını vurgulayarak, "En güncel durumu anlamak önemli..." dedi. Sonrasında AK Partili kadınlar için sert ifadeler kullandı.

AKP'Lİ KADINLAR KİLİSEDE İSA İKONASI ÖPENLER GİBİ

Şimdi bir görüntüyü akılda tutalım:

AKP’li kızlar ve kadınlar başta, kutsal mabede girmişler gibi, bir salonda resimleri asılı Erdoğan’ı öpüyor. Gözümün önünde neyin canlandığını kestirebilirsiniz:

Kiliseye girer girmez hemen önüne çıkan İsa’yı, kilise azizi vb. ikonalarını öpenleri.. Gelenektendir bu...

UCUZ BEYİNLER BOL BU ÜLKEDE

Nesnel durumun fotoğrafını çekmeden, en azından, iktidarın halkla ilişkisinin ekonomik dinamizmini anlamamız ve iktidara süren desteğin içeriğini kavramamız olanaksızdır. Dünkü yazımda bir noktanın altını çizmiş ve demiştim ki:

“Ama iktidarda olmanın ve ülke koşullarının dinamikleri, seçimlere en iyi hazırlanan muhalefeti bile iktidar yapmaz, yapmayabilir.”

Hani diyorlar ya, CHP muhalefet yapamıyor.. Veya, muhalefetin ne projesi var da, halk onları iktidara getirmiyor?.. Ucuz beyinler çok bol bu ülkede.. Önce şunu bir çözelim, anlayalım ne nedir diye... Bunu kim yapacak? Sizler, hepiniz, konuyu bilenler, bilgi sahibi olanlar... Sonra, veya aynı zamanda temel etkenleri de bir bir tartışırız. İyi şeyler çıkarsa, görüşler vb. valla buradan bir kitap yapmaya da ben hazırım!?