BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den İdris Bal'a ağır darbe

Partisine yönelik eleştirilerle dikkat çeken İdris Bal AK parti'den ihraç ediliyor. Bal, en son dershane mevzusunda aykırı çıkışlar yapmıştı.

Abone ol

İNTERNET HABER - AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi…

İdris Bal AK Parti'den ihraç edilirse AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 326'ya düşecek. Bağımsız milletvekili sayısı ise 6'ya yükselecek.

BAŞINI BU TWİTLER VE BU AÇIKLAMA YAKTI

Gezi olaylarında 'Başbakan yanlış yönlendirildi' çıkışı ile AK Parti'de rahatsızlık yaratan İdris Bal, dershaneler konusunda da partisiyle ters düştü.

İdris Bal'ın ipini çeken ise salı günü gerçekleşen grup toplantısında attığı twitler oldu. Bal, Erdoğan'ın grup toplantısında söylediği “Korkuyla büyük devlet olunmaz" sözü üzerine twitter hesabından “Korku ile büyük devlet olunamayacağı gibi, hesapsız, plansız, günübirlik küçük hesaplarla büyük devlet olunamaz, ancak büyük hatalar yapılır.” diye yazmıştı.

Bu satırlardan hemen sonra da Şiwan Perver ile ilgili Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı yazıyı da paylaşan İdris Bal'a AK partililer tepki göstermişti. İdris Bal da "Kulisteyim gelin" diye vekillere mesaj atmıştı.

BENİ TELEVİZYONA ÇIKARMIYORLAR

İdris Bal hafta başında Taraf'a yaptığı açıklamada ise partisi tarafından sansürlendiğini iddia etmişti. Bal şöyle demişti;

"Ortalama haftada iki-üç defa farklı medya kuruluşlarında mülakat veren, görüşümü paylaşan biriyim. Ama çözüm süreci ve Gezi ile alakalı kanaatlerimizi paylaştıktan sonra, ki ben o kanaatlerin demokrat bir insanın söylemesi gereken kanaatler olduğunu düşünüyorum, bizde partiler kurumsallaşmadığı, hazım kapasiteleri ve tahammül gücü olmadığı için bu yanlış algılandı.

Medyada birçok dostum var. Bazıları sağolsun, kulağıma fısıldadı. Bizzat, bu hususta talimat olduğunu duydum. Uluslararası programlarıma da müdahale edildi. İngiltere’de bir konferansa gidecektim, organizatör arandı ve gitmemem için baskı yapıldı. Organizatör bana, ‘Üst düzeyde baskı geldi, çok üzgünüm’ dedi. Demokratik bir vizyonu olan, halkla devleti barıştırma çabasında olan bir yapıya bunları yakıştıramıyorum."

ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞIYDI

İdris Bal'ın AK Parti'de rahatsızlık yaratan söylemlerinden biri de dış politika ve çözüm süreciyle ilgili eleştirileriydi. Vatan gazetesine verdiği röportajda şöyle demişti;

"Çözüm süreciyle bu kıskançtan da kurtuldular. Kuzey Suriye’de yapılanmaya girmek için güçlerinin bir kısmını oraya gönderme lüksünü ellerinde bulundurdular. Dağa rahat adam çıkarır oldular. Yeni ulus inşası için şehitlik kurmaya başladılar. "