BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  DÜNYA

AK Parti’den CHP’ye bayram ziyareti

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığındaki heyet, CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu.<br/>AK Parti Ankara Milletvekili Emrul...

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığındaki heyet, CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu.
AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığındaki heyet, CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti’li heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay kapıda karşıladı. AK Parti’li heyete bayram çikolatası ikram edildi.
Bayramlarda trafiklerin çok rahat olduğunu dile getiren CHP’li Nazıaka, “Geziciler olmayınca trafik çok rahatladı. Öyle diyor sizinkiler. Trafiği de Gezi olaylarıyla bağdaştırmayalım” dedi. Bunun üzerine AK Parti’li İşler de “Bugün bayram, siyasete pek girmeyelim” ifadesini kullandı.
“Keşke siyaset kurumu olarak 365 gün boyunca ortak aklı, sağduyuyu geliştirebilsek” diyen Umut Oran, “Demokrasiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Demokrasi Paketi açıkladınız. Bizler de demokrasiyle ilgili görüşlerimizi, önerilerimizi, kanun tekliflerimizi veriyoruz. Bu paketleri hep birlikte güçlendirmemiz gerekiyor. Demokrasi sağlıklı olmadığı zaman onun üzerine hiçbir şey inşa edemiyorsun. Her şeyin başı demokrasi” diye konuştu.

LÜBNAN’DA KAÇIRILAN THY PİLOTLARI
Lübnan’da yaklaşık 1.5 ay önce kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın durumuyla ilgili de konuşan Oran, “Dün onların kısa görüntülerini gördük. Bu pilotların bulunması, kurtarılması için ne yapılması gerekiyorsa her türlü yardıma hazırız. Sizden de beklentimiz bu konunun ivedilikle çözümünün sağlanması” dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili İşler, “Bu konuda diplomasimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Ancak Lübnan’daki durumu biliyorsunuz. Hükümet olarak, biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. CHP’nin samimi düşüncelerine teşekkür ediyorum. Yapılabilecek bir şey olursa iş birliğinde fayda görüyorum” dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Demokrasinin güçlenmesi için sivil anayasanın zorunlu olduğunu ifade eden İşler, “Türkiye’de ihtiyacımız olan uzlaşma kültürünü sağlamamız lazım. İki senedir çalışan Anayasa komisyonu maalesef 60 madde de kaldı” şeklinde konuştu.
Demokrasiyi içselleştirmenin önemli olduğunu dile getiren Nazlıaka ise “Toplumun farklı kesimlerini ötekileştirmek değil birbirine kenetlemek gerekiyor” dedi. İşler de, “Biz demokrasiyi içselleştirdiğimiz için sivil-demokratik bir anayasa olsun istiyoruz. Burada samimi bir niyet var ve Uzlaşma Komisyonu’nda tüm partilere eşit sayıda üye verildi ve çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin Ergenekon ve Balyoz tutuklularının ailelerine bir bayram mesajı olup olmadığını sorması üzerine AK Partili İşler, “Bayramda siyaset yapmayalım dedik. Onları bayram sonrası görüşelim. Tutuklulukları kimse istemez ama hukuk devletinde tutuklu olan kişiler olması doğaldır. Siyasi davalara bayram münasebeti ile girmeyelim” yanıtını verdi.
Parti temsilcileri Ankara’daki trafik sorunuyla ilgili de konuştu. Sorunu çözmenin temelinin raylı sistemlerden geçtiğini dile getiren Nazlıaka, “Ankara, toplu taşımada başarılı olamadı. Gelmişken onu da söyleyeyim” dedi. Bunun üzerine de İşler’in “Muhalefetini yine yapıyorsun” demesi gülüşmelere neden oldu.
(İHA)