BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.444,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partide aykırı sesler

AK Parti'de farklı sesler daha yüksek işitilmeye başlandı. Partinin 'kıdemli politikacısı' yeni açılımlar sundu.

Abone ol

AK Parti'nin önemli isimlerinden biri.. Kriz ortamını yorumladı. Kendi partisinin politikasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'dan istedi.

Milliyet yazarı Fikret Bila isim vermediği o siyasetçiyle görüştü. Bu kişi çok önemli bakanlıklar üstlenmiş ve halen milletvekili. 'Kıdemli politikacı'dan kritik tespitler ve açılımlar geldi:

(...)Balkanlar böyle gitti Balkanları kaybettiğimiz günlerde, İttihat ve Terakkiciler Hürriyetçilere, ‘vatansız-milletsiz’, Hürriyetçiler de onlara ‘dinsiz-imansız’ diyorlardı. Kavga sürerken bir gün baktılar ki, Balkanlar elden gitmiş.

Güneydoğu kaybedilir AKP’nin kapatılması davası bir siyasi projenin parçası gibi duruyor. Eğer kapatılırsa bunun iki önemli sonucu olur: 1 - Ekonomi reel krize girer, 2 - Güneydoğu’yla siyasi bağ ‘DTP hariç’ kesilir.

AKP’nin hataları oldu Bu davaya gelinmesinde AKP’nin kusuru yok demek gerçekçi olmaz. AKP’nin ne hataları oldu tabii. Ama önemli olan Türkiye’nin çıkarları olduğuna göre o hatalar ve yanlışlar da düzeltilebilir.

Türban üniversiteye gider ama...
Başörtüsü nedeniyle üniversiteye gidiş engelleniyorsa, bu çözülmeli... Ancak laiklikte halkın bir kesiminde ortaya çıkan endişe... Yok sayamazsınız. O halde bu endişe giderilmeli.

Lise ve kamuya kesin yasak
Başörtüsü/türbandan mı kaygı duyuluyor? Liselerde, ilköğretimde ve kamuda kullanımını önleyecek yasal düzenlemeler yapılabilir. İdare ve ceza hukukunda yeni hükümler konulur, güven artırılır.

Sorunlu bakanlar değiştirilebilir
Eğer bir bakanlığın uygulamalarından kaynaklanan endişe ve şikâyet varsa o da çözülmeli. Güven artırıcı adımlar atılmalı. O bakan veya bakanlar değiştirilebilir.