BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

AK Parti-MHP arasında afiş krizi!

MHP Rize İl Başkanı O.Cem Kazmaz’ın kiraladığı reklam panosuna AK Partili Reşat Kasap’ın kutlama mesajının yer aldığı afiş asıldı.

Abone ol

Panonun kendisine kiralanmasına rağmen afişinin kaldırılmasına tepki gösteren MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, “Kurban Bayramı gibi kucaklaşmamız gereken bir günde bize bu garabeti yaşatan antidemokratik ve hoşgörüden uzak AKP davranışını kınıyoruz" dedi.

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, 2 ay önce, aralarında Cumhuriyet Meydanı’ndaki ışıklı panonun da yer aldığı 10 panoyu bir hafta için kiraladı ve ilan firması ile de sözleşme imzaladı. Kazmaz’ın bayram kutlama afişleri dün panolara asıldı. Ancak, Rize Belediyesi’nin kurban bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu bayramlaşma çadırının yanında yer alan büyük ışıklı panodaki Kazmaz’ın afişi, yerine asıldıktan iki saat sonra indirildi. Afişin yerine Rize Belediye Başkanı AK Partili Reşat Kasap’ın bayram kutlama afişi konuldu.

Reklam şirketinin hem Rize Belediyesi’ne hem de MHP’ye yanlışlıkla mükerrer kiralama yaptığı iddia edildi.

‘BU DAVRANIŞI KINIYORUZ’

Gelişmeye tepki gösteren ve panonun altında açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, 2-9 Ekim tarihleri için reklam panolarını kiraladığını belirterek, buna rağmen afişin Rize Belediyesi’nin baskıları sonucu kaldırıldığını öne sürdü. Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü İshak Alim'i suçlayan Kazmaz, şunları söyledi:

“Ülkemizdeki AKP diktatoryasının ürünü olan kanallar devreye girmiş, hoşgörü, siyasi nezaket ve demokrasiden zerre kadar nasibini almamış, ‘Alo İshak Hattı’, belki de Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın haberi bile olmadan, Özel Kalem Müdürü İshak Alim tarafından Kurban Bayramı Kutlama afişimiz derhal indirtilmiştir. AKP zihniyetini üç hilalin ve Türk milliyetçilerinin korkusu sarmıştır. Devletin resmi tören alanı civarında kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajı içerse bile MHP'nin ne adına nede logosuna tahammül edilmemiştir. Kurban Bayramı gibi kucaklaşmamız gereken bir günde bize bu garabeti yaşatan antidemokratik ve hoşgörüden uzak AKP davranışını kınıyoruz.”