BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti İstanbul Ankara ve İzmir adaylarının ilanı neden gecikti? İşte yanıtı

AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının ilânı neden gecikti? Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Binali Yıldırım'ın Ak Partili ilçe belediye başkan adaylarının ismini önceden görmek istediği için adaylık ilanının geciktiğini yazdı.

Abone ol

Geçen hafta gerçekleşen Erdoğan/Bahçeli görüşmesinden sonra Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumartesi günü 40 il ve büyükşehir belediye başkan adayının ilan edileceğini, bunların arasında İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının da olduğunu açıklamıştı.

Ancak son gün, yeni bir karar alındı, bu üç büyük şehrin adaylık ilanının ertelendiği duyuruldu. Peki ama neden? Her kafadan bir ses çıktı, kafalar karıştı. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, merak edilen dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. "AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının ilânı neden gecikti?" başlıklı yazısında Acet, üst düzey bir AK Partili yöneticiye dayanarak edindiği bilgiyi paylaştı:

BİNALİ YILDIRIM İLÇE ADAYLARINI GÖRMEK İSTEDİ
"(...)Bu aralar arı kovanının içindeki vızıltıları andıran kulislere yöneldiğimizde önemli bir kısmı teyit edilmeyen, dedikodu olma ihtimali daha yüksek olan bir takım duyumlar aldık.

Hem doğruluğundan emin olmadığımız için, hem de teyit edilmemiş verilerle okuyucuyu meşgul etmemek için bu duyduklarımızın çoğunu aktaracak değiliz.

Ama bu ertelemenin gerekçesiyle ilgili kesin olma ihtimali yüksek olan bir bilgiyi paylaşabiliriz. Cumartesi günü eğer açıklanmış olsaydı, Ak Parti’nin İstanbul adayı Meclis Başkanı Binali Yıldırım olacaktı. Ertelemenin gerekçesi, Yıldırım’ın isminden vazgeçilmiş olması değil. Asıl neden şu:

Üst düzey bir partilinin ifadesine göre Binali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde birlikte çalışacağı Ak Partili ilçe belediye başkan adaylarının ismini önceden görmek istedi.

Söylendiğine göre, her durumda son sözü söyleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, bu talebi dikkate alarak, İstanbul’un ilçe adayları üzerinde Yıldırım’ın görüş oluşturmasına izin verdi.

Bunun çok kısa sürede olmayacağı anlaşılınca da, İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’in adaylarının da ertelenmesine karar verildi."

Mehmet Acet'in yazısının tamamı