BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

AK Parti Bartın milletvekili adayları kimler 2018 listesi

BARTIN 27. dönem AK Parti milletvekili aday listeleri YSK'ya 21 Mayıs'ta saat 17.00'da teslim edildikten sonra kamuoyuna açıklanacak. Bartın milletvekili listesine son şekli temayül yoklaması sonrasında Erdoğan tarafından verildi.

Abone ol

BARTIN AK Parti milletvekili aday listelerinde kimlerin isimlerinin yer aldığı büyük bir merak konusu. Bartın milletvekili listesi 21 Mayıs pazartesi günü saat 17.00'da YSK'ya teslim edilecek. AK Parti milletvekili adaylarını bu tarihten sonra kamuoyuyla paylaşacak.

AK Parti'den milletvekili adayı olmak için 7 bin 329 kişi başvuruda bulundu. Bunları alt komisyon eledi ve 2 bin 100 kişilik bir listeyi üst kurula sundu. Milletvekili adayları bu 2 bin 100 kişilik liste içinden belirlendi ve son onay için Erdoğan'ın önüne gitti.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan bazı isimler şunlar: 
İbrahim Tatlıses - AK Parti'den 3 kez milletvekili aday adayı olan ancak listeye girmeyi başaramayan İbrahim Tatlıses, dördüncü defa şansını deneyecek. Daha önce Şanlıurfa'dan milletvekili aday adayı olan Tatlıses, bu sefer İzmir'den aday adayı oldu.
-Metin Şentürk, AK Parti İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adayı oldu. 
-Türkiye'nin podyumlardan tanıdığı eski manken ve model Şenol İpek (43), İzmir 1'inci bölgeden Ak Parti milletvekili aday adayı oldu.
-Uzun yıllar Beşiktaş forması giyen eski milli futbolcu Alpay Özalan, 24 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptı.

-Fethi Kaya - TRT Genel Müdür yardımcısı AK parti eskişehir milletvekili aday adayı oldu.
-Bursa’da 18 yaşındaki Arif Bekir Dangaç, AK Parti İl Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yaptı.
-Bucak Müftüsü İshak Göksel 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekilliği aday adayı oldu.
-Diyarbakır’da 2 dönem Hani ilçesine bağlı Kuyular Belde Belediye Başkanlığını yapan İbrahim Lale, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

-Murat Yıldırım, 24 Haziran Seçimlerinde Bartın’dan AK Parti Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
-Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir AK Parti milletvekili aday adayı oldu. 
-Büyük Mükellefler Vergi Dairesi (BMVD) Başkanı Bülent Sarıgül, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

-TBMM Milletvekili danışmanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı idari görevlerinden istifa eden Kemal Aslan, 27. dönem Milletvekilliği seçimleri için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.
-Hatay’ın Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 24 Haziran’da yapılacak seçimde, milletvekili aday adayı olduğunu söyleyerek görevinden istifa etti.

-15 Temmuz gazisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

-AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Dr. Halis Bayrak, 27. Dönem Genel Seçimi için AK Parti Adana milletvekili aday adaylığını açıkladı.

-15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlık ile tarihe geçen Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, AK Parti'den Niğde milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

-Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Ak Parti Trabzon milletvekilliği adayı oldu.

-MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için AK Parti Sakarya İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.

-Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinden 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Hasan Ünver, AK Parti’den aday adaylık başvurusunu yaptı.

-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Kırşehir’den milletvekili aday adaylığı için AK Parti Kırşehir İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.
-Gazeteci ve yazar Aslan Değirmenci, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır milletvekilliği için aday adaylığı müracaatında bulundu.

-Malatya’da İşadamı Turan Kopal, AK Parti’de Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

-AK Parti’de Aydın’dan 58 isim Milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu. Bu isimler şunlar : Abdurrahaman Öz, Ahmet Bahri Kanat, Ali Erürk, Ali Metin Akar, Ayşe Zeynep Küçük, Bahadır Yeloğlu,Bekir Kuvvet Erim, Berna Özen, Cumali Uçar, Dilek Çakır, Ebru Koç, Edip Güryueli, Enver Çelik, Ersin Esenlik, Fahri Yeşilyaş, Fatih Gürer, Güllüşah Akagündüz, Gökhan Ökten, Hakan çağlar Erürker, Haldun Haşmet Aysan, Hilmi Yıldırım, Hüseyin Aslan, Hüseyin Koşar, Hüseyin Satılmış, Hüseyin Turgut, Kader Gezer, Mediha Turgut, Mehmet Arkun, Mehmet Erdem, Mehmet Zakir Aksu, Metin Yavuz, Mine Odbaşı, Murat Bayram, Mustafa Oğurlu, Mustafa Sabuncu, Mustafa Savaş, Mustafa Türker, Necmettin Şama, Osman İlhan Güngör, Özlem Taş, Rafet Göbekli, Ramazan Subaşı, Sami Üner, Rıza Posacı, Sebahattin Akkın, Seda Kanat, Seda Sarıbaş, Sefa Şık, Semiha Öyüş, Seniha Karataş, Serpil Özalp Şahbudak, Sinan Gül,Sinem Sarı Öztürk, Sultan Güner, Tanju Karaçancı, Yalçın Pekgüzel ve Yasemi Sarıçiçek.

-Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan 24 Haziran 2018 yılı genel seçimleri için Kayseri’den Milletvekili için Aday adayı olan Burhan dilekçesini Ak Parti Kayseri İl Başkanlığına sundu.

-Bankacılık Sektöründe 10 yılı aşkın süredir çeşitli kademelerde yöneticilik ve şube müdürlüğü yapmakta olan Hilal Alper, 24 Haziranda yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu.

-Ak Parti il Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz  il başkanlığından istifa ederek Milletvekili seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu.
 
AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI :  Nevşehir'den aday olan isimler şunlar: Ahmet Avlanmaz, Ahmet Ensonra, Ahmet Çiftcibaşı, Ahmet Alparslan Erarslan, Ali Aycan Kolukısa, Ali Yasir Gölbaşı, Cengiz Ekici, Doğan Köse, Ebubekir Gizligider, Emre Çalışkan, Ersan Erkut, Fatma Çömçe, Gözde Çalışkaner Nibat, Hasan Ünver, Hasan Yıldırım, Hülya Başkın, Hüseyin Varır, İbrahim İlalan, Kemal Semiz, Mahmut Dede, Makbule Atlı, Mehmet Esat Terzioğlu, Mustafa Açıkgöz, Necdet Ada, Nuhali Ulukuş, Nurcan Ateşok Deveci, Ömer Çıkma, Özlem Köşker, Reyhan Memiş, Rıtvan Köybaşı, Salih Taşdirek, Serhat Tuğral, Şaban Bilici, Şevki Gedik, Türkay Doğan, Uğur Kemikli, Yavuz Yapar, Yavuz Selim Aslan, Yener Tekeli, Yücel Menekşe, Zafer Salgın.