BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti 4 Bakan'dan 3'ünü feda edecek!

Taraf'ın haberine göre AK Parti'de istifa etmek zorunda kalan dört eski bakandan üçünü Yüce Divan’a göndermek yönünde bir eğilim var.

Abone ol

TBMM’de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin kurulan Soruşturma Komisyonu’nun çalışmaları sona yaklaşırken, gözler Yüce Divan oylamasına çevrildi. İddiaya göre, parti içinde istifa etmek zorunda kalan dört eski bakandan üçünü Yüce Divan’a göndermek yönünde bir eğilim var.

Taraf gazetesinden Dilek Gedik’in Ankara kulislerine dayandırılan haberindeki iddialar şöyle:

ERDOĞAN BAYRAKTAR KORUNACAK

*  Kulislerde, eski bakanlardan sadece istifa ederken ‘Her şeyi Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yaptım‘ diyen Erdoğan Bayraktar’ın korunacağı konuşuluyor. Parti içi eğilim, eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan, eski içişleri bakanı Muammer Güler ve eski AB bakanı Egemen Bağış’ın Yüce Divan’a gönderilmesi yönünde.

AKP'Lİ ÜYELER SORULARIYLA TERLETTİ

* Bu iddia, Komisyon’da eski bakanların ifadelerinin alındığı toplantılara dayandırılıyor. Zira bu toplantılarda, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dışındaki diğer üç bakanın ‘mesaileri’ epey sert geçti. Çağlayan, Güler ve Bağış’ı sadece muhalefet partili komisyon üyeleri değil, AKP’li üyeler de sorularıyla terletti.

‘GERÇEK DİNDARLAR RAHATSIZ’

Taraf’a konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de, AKP’deki mütedeyyin milletvekillerinin rahatsız olduğunu söyledi. Özgündüz, “İdeolojik dinciler değil gerçek dindarlar rahatsız. Mütedeyyin milletvekilleri rahatsızlıklarını bize aktarıyor. AKP’nin vicdan sahibi milletvekilleri, iddiaları, delilleri merak ediyor. Yolsuzluklara bulaşanları niye koruyalım diyorlar. İsterlerse kendilerine orijinal fezlekeyi incelemeleri için göndeririz” dedi.