BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.410,66
HABER /  GÜNCEL

Ajax'ta bir dönem sona erdi

Son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından Ajax'ta ilk kurban teknik direktör Martin Jol oldu.

Abone ol

Teknik hoca dün gece geç saatlerde görevinden ayrıldığını resmen açıkladı. Son olarak hafta sonunda kendi evinde konuk ettiği NEC ile 1-1 berabere kalan başkent temsilcisini geçici olarak Frank de Boer çalıştıracak.

Martin Jol'un Ajax'tan ayrılmasının ardından teknik hocanın yardımcıları Cock Jol ve Michael Lindeman'da görevlerini bırakarak, başkent ekibinden ayrıldılar.

Kulüp Genel Başkanı Rik van den Boog ile yapılan uzun görüşme sonrasında böyle bir karar aldığını açıklayan Martin Jol, "Bizlerden beklentileri yerine getirememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Son haftalarda kulübe karşı yapılan acımasız ve sert eleştiriler herkesi olumsuz etkilediği gibi beni ve futbolcularımı da olumsuz olarak etkilemiştir. AC Milan maçı öncesinde böyle bir karar almam gerekiyordu ve onu yaptım. Umarım bu istifam, futbolculara birazcık olsun motife olur. Böyle güzel ve büyük bir kulüpten kalbim sızlayarak ayrılıyorum" diyerek Ajax'ta ki görevine son noktayı koyduğunu açıkladı.

54 yaşındaki Martin Jol, 1 Temmuz 2009 tarihinde Ajax'ta ki görevine başlamıştı. 2009-2010 sezonunda Ajax'ı lig 2'incisi yapan Jol, 6 Mayıs 2010 tarihinde de Hollanda Kupası'nı Ajax'a kazandırmayı başarmıştı. Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda da mücadele veren Ajax, 5 maçta topladığı 4 puanla 3'üncü sırada yer alıyor.