BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ajan, ABD için çalıştığını itiraf etti

Alman Dış İstihbarat Servisi'nde (BND) görevli bir ajan hakkında, ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Abone ol

Spiegel Online sitesinde yer alan habere göre, BND çalışanı, Federal Savcılık tarafından hakkında soruşturma açılmasının ardından, çarşamba günü gözaltına alındı. Perşembe günü de ilgili mahkeme ajan hakkında tutuklama kararı aldı.

Haberde, BND çalışanının posta bölümünde görevli olduğu ve ABD'ye para karşılığı casusluk yaptığını itiraf ettiği belirtildi. Söz konusu kişinin, Rus istihbarat servisiyle de iletişim kurmaya çalıştığı iddia edildi.

Haberde ayrıca, bu olaydan sonra hükümet çevrelerinin teyakkuza geçtiği ve bunun zaten bir süredir dinleme iddialarıyla ilgili kriz yaşayan Almanya ile ABD arasında yeni bir krize dönüşüp dönüşmeyeceğinin merak konusu olduğu belirtildi.

Süddeutsche Zeitung ise ABD'nin, ajandan, dinleme iddialarıyla ilgili Federal Meclis'te (Bundestag) kurulan NSA Araştırma Komisyonu'nun faaliyetleri hakkında bilgi istediğini iddia etti.

Olayın, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya ile ABD arasında en büyük casusluk krizlerinden biri olduğu ifade edildi.