BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ahtapot oltasıyla hayata döndüler

Marmaris"te aşırı yağış nedeniyle denize uçan otomobildeki biri çocuk 3 kişi, ahtapot misinası takılı olta yardımıyla kurtarıldı.

Abone ol

Tatile çıkan Ferdi Karaçam ve Zeynep Ekici ile 6 yaşındaki kızı Hatice otomobilleri ile Marmaris yat limanı çevresinde dolaşıyordu. Sağanak yağışın bir anda şiddetlenmesi ve lodos nedeniyle dalgalarında yükselmesiyle yola kadar çıkan dalgalar araç yoldan geçerken bir anda aracın üzerine geldi. Ferdi Karaçam direksiyon hakimiyetini kaybederek yaz aylarında gulet teknelerinin bağlı bulunduğu belediye marinasında denize uçtu. Aracın denize uçtuğu yerin hemen karşısında bulunan Fellini restoranı çalışanları olayı görerek kazazedelerin yardımına koştular. Kazazedeler dalgalarla boğuştukları sırada restoran ortaklarından Nihat Özalp ahtapot avlamak için kullandığı özel ipek sicimden oluşan oltasını denize atarak Ferit Karaçam’ın oltayı tutmasını sağladı.

MİNİK HATİCE BOĞULACAKTI

Boğulmak üzere olan minik Hatice’yi de kucağına alan Ferit Karaçam olta yardımı ile karaya çıktı. Zeynep Ekici’de kendi imkanları ile karaya çıkarken üç kişi hemen restoranda götürülerek polisten ve 112 acil servisten yardım istendi.. Kaza sonrasında ilk müdahaleleri yapılan üç kişini hayati tehlikesi bulunmazken kontrolleri sonrasında taburcu edildikleri belirtildi.