BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Maranki nereli eşi kimdir? Ne dedi ki olay oldu

Ahmet Maranki Akit TV'deki açıklaması ile soruşturmaya uğradı. Peki Ahmet Maranki nereli eşi ve çocukları var mı aslen nereli? İşte Ahmet Maranki'nin söylediği olay sözler ve hakkındaki bilinmeyenler;

Abone ol

Ahmet Maranki Akit TV'de “Bilgi Savaşları” programında 24 Haziran seçimleri için yorum yaparken şunları söyledi: 'Benim umudum kaf dağının arkasında 25 Haziran’da... Olmadı artık Belgrad Ormanı’nda bir ağacın altında talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık ‘Bismillahirrahmanirrahim’ deyip".

Bu sözler üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı Ahmet Maranki hakkında basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlattı. Peki kimdir Ahmet Maranki aslen nereli?

AHMET MARANKİ'NİN EŞİ : Ahmet Maranki'nin eşinin ismi Elmas Maranki. Ahmet Maranki'nin karısı Elmas Maranki hemşirelik yapıyor. Maranki'nin 3 kız çocuğu var.

AHMET MARANKİ NERELİ? : Ahmet Maranki, 1956 doğumlu. Aslen Kastamonulu olan Ahmet Maranki İnebolulu ilçesine bağlı bir köyde dünyaya geldi. Liseyi İstanbul'da okuyan Maranki, Tütün Eksperleri Yüksek Okulu'nu bitirdi ve 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı. Maliye Gümrük Tekel Bakanlığının çeşitli ve üst kademelerinde teknik, idari görevler, eksper - baş eksper - baş uzman olarak çalıştı.

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği'ni bitiren Ahmet Maranki, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümünde 'master'ını yaptı. 1990 yılında aynı bölümün Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri alanında doktorasını bitirdi.

1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Maranki, İngilizce, Arapça, Osmanlıca ve Azerbaycanca Türk Dili (iyi), Rusça (orta) dillerini bilmektedir.

BİTKİSEL TEDAVİ UZMANI : Bioenerjist, kozmik bilim uzmanı, bitkisel tedavi konusunda uzman, stratejik araştırmalar uzmanı gibi sıfatlarla tanınmaktadır. Kozmik bilim, bio enerji, sağlıklı yaşam gibi konular üzerinde uluslararası alanda çalışmalar yaptı.