BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan Davutoğlu itirafı

Daha önce Davutoğlu'nun hitabet konusunda zorluk çekeceğini düşünen Ahmet Hakan, yanıldığını bugün itiraf etti.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu'nu hitabetteki performansı Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı fena şaşırttı. Daha önce Davutoğlu'nun hitabette zorluk çekeceğini düşünen yazar, bugünkü köşesinde yanıldığını yazdı.

Malatya konuşmasını baştan sona dinleyen Hakan, çıkardığı sonuçları okurlarıyla paylaştı:

MUHALEFET İŞİN BU KISMINI HESABA KATSA İYİ EDER

-Camdan okumuyor, kâğıda bakmıyor, irticalen konuşuyor ve buna rağmen pek az hata yapıyor. Hocalığı nedeniyle ahaliye hitapta bayağı bir zorluk çekeceğini düşünüyordum, tamamen yanılmışım. Hiç fena bir performans sergilemiyor.

-Gayet anlaşılır konuşuyor. Kısa cümleler kuruyor. Nabzı tutuyor. Hatta soru/cevaplarla dikkati daha da arttırıyor.

-Sesini indirip çıkanyor ama bu alanda Tayyip Erdoğan kadar ustalaşmış değil. Çok acemi. Ama zamanla sesi indirip çıkarmanın inceliklerini öğrenir diye düşünüyorum.

-Duygusal bir atmosfer yaratamıyor. Biraz soğuk kalıyor. Neden böyle oluyor? Bu sorunun cevabını bulabilmiş değilim. Belki de tam alışma söz konusu olmadığından böyledir. Bilemiyorum.

-Yöresel kanaat önderlerinin isimlerini yâd etme konusunda epey mahir. Bazı Malatyalılann bile bilemeyecekleri Malatya'nın manevi önderlerini bir çırpıda sayabiliyor.

-İyi meydan okuyor. Meydan okurken coşturmasını iyi beceriyor. Bu alanda en az Tayyip Erdoğan kadar başarılı.

-Televizyon konuşmalarının aksine miting meydanında asla sıkmıyor, sıkıcılığa düşmüyor. Kısa konuşuyor. Kararında bırakıyor. Bu alanda Erdoğan'dan daha iyi...

-Dini kavramlara ve dini vurgulara biraz fazla ağırlık veriyor. Erdoğan'dan bile fazla...

Sonuç?
Sonuç şu: Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting meydanlarında en az Tayyip Erdoğan kadar başarılı olabilecek bir siyasetçi. Muhalefet işin bu kısmını hesaba katsa iyi eder.