BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan Başbakan'a 10 zor soru!

Ahmet Hakan, davet edilmediği Dolmabahçe'deki toplantıda olsaydı Başbakan'a neler sorardı?

Abone ol

si yazarı , "Orada olsaydım şu 10 soruyu sorardım" başlıklı yazısında Başbakan'a sormak için 10 zor soru hazırlamış.

Soruları sorduktan sonra, "sanırım bu soruları soracağım için orada değilim" diye bir de gönderme yapan Ahmet Hakan'ın bu yazısı da çok ses getirecek gibi...

NE KONUŞULDU BİLMİYORUM

BAŞBAKAN Erdoğan, gazetecilerle toplantı yaptı.

Ne soruldu, ne konuşuldu, bilmiyorum.
Ama bildiğim bir şey var.
Gazeteci olarak orada olsaydım, şu 10 soruyu sorardım:

PİŞMAN MISINIZ?

- BİR: Yeni HSYK’yı ortaya çıkaran 12 Eylül Referandumu’nun hemen ardından “Okyanus ötesine çok teşekkür ediyorum” demiştiniz... Pişman mısınız? O teşekkürü geri alacak mısınız?

ÇETE SIZARKEN SİZ NE YAPIYORDUNUZ?

- İKİ: “Devlet içinde yargı çetesi var” diyorsunuz... Bu “çete”yi devletin içine siz sızdırmadınız mı? Eğer siz sızdırmadıysanız, “çete” devlete sızarken siz ne yapıyordunuz? Bir “çete”nin koca devlete sızma anını bir iktidar nasıl fark edemez?

SAVCILIKTAN AVUKATLIĞA GEÇİŞ NEDEN?

- ÜÇ: Ergenekon ve Balyoz için “ben bu davaların savcısıyım” diyordunuz... Savcılıktan avukatlığa geçiş mi yaptınız? Evetse neden?

YARGIYA GÜVENECEK MİYİZ?

- DÖRT: Vatandaşa bir cevap verir misiniz: Şu anda yargıya güvenecek miyiz, güvenmeyecek miyiz?

ÇETE TAMAM, YA AYAKKABI KUTULARI?

- BEŞ: Çete tamam, kumpas tamam, darbe tamam... Peki söyler misiniz: O ayakkabı kutuları, rüşvetler, jetler, umreler, kol saatleri falan ne olacak?

AMERİKAN ELÇİSİ?

- ALTI: Amerikan Elçisi’ne bir kez “çek git” iması yaptınız... Neden bu imayı bir daha tekrarlamadınız? Amerikan Elçisi konusunda görüş mü değiştirdiniz?

BAĞIMSIZ YARGI OLACAK MI?

- YEDİ: Planınız nedir? Bu ülkede bundan böyle “bağımsız yargı” olacak mı? Eğer olacaksa bu “bağımsız yargı”, gerekirse hükümetinizin içindeki ve yakınındaki isimleri soruşturabilecek mi? Yoksa hükümetin içindeki ve yakınındaki isimler, “Yeni Türkiye”de “dokunulmaz” mı sayılacak?

TIR NE İŞ?

- SEKİZ: “TIR” işi nedir? Türkiye, Suriye’ye silah mı gönderiyor? Gönderiyorsa kimlere gönderiyor? Gönderilen yardım malzemesiyse neden gizleniyor?

KOMPLO VARSA BAKANLAR NİYE İSTİFA ETTİ?

- DOKUZ: Eğer ortada bir “komplo” var ise... Ve iddiaların hiçbiri geçerli değilse... O bakanlar niye istifa etti? Niye bakanlarınızı komploculara kurban verdiniz?

KUVVETLER AYRI MI OLACAK, BİRLEŞİK Mİ?

- ON: Bundan böyle Türkiye’de “kuvvetler ayrılığı” ilkesi ne olacak? Kuvvetler ayrı mı olacak, birleşik mi olacak? Eğer birleşik olacaksa bütün kuvvetler sizde mi toplanacak?

SANIRIM BUNLARI SORACAĞIM İÇİN ORADA DEĞİLİM

Orada olsaydım, bunları sorardım.
Sanırım bunları soracağım için orada değildim.