BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan AKP'lilere zor sorular

MGK imzası için AHmet Hakan'dan gelen sorular AK Partilileri hayli terletecek. 'Madem öyle gel böyle' diyen Hakan bakın neleri sıraladı;

Abone ol

İNTERNET HABER - MGK'da alınan Cemaati bitirme planına AK Parti hükümetinin imza atması Hürriyet si yazarı Ahmet Hakan'ın da diline düştü.

Hükümet üyeleri "imzaladık ama yok saydık" fikrini savunurken Ahmet Hakan'da Balyoz ve Ergenekon'u hatırlatarak terleten sorular sıralamış.

İŞTE YAZIDAN BÖLÜMLER;

"Soruyoruz, “Neden imzaladınız?” diye...
Başlıyorlar anlatmaya:
İmzaladık... Çünkü o zaman devir çok kötüydü, askerler her şeye hâkimdi, bir atmosfer vardı, o atmosferde imzalamak durumunda kaldık, imzaladık ama hiçbirini uygulamaya sokmadık, olay sadece imzada, yani teşebbüste kaldı, fiiliyata dökülmedi...”

*

Ben de diyorum ki:
-O zaman Dursun Çiçek’in günahı neydi? Adamın attığı imzanın kuru mu, ıslak mı olduğunu günlerce tartıştınız... Belki o da mecbur kalıp imzalamıştı... Belki o da gönülsüzdü...

-O zaman plan seminerlerine katılan herkes
, rütbesi falan dikkate alınmadan neden içeri tıkıldı? Belki onlar da oluşan atmosfer nedeniyle seminere katılmak durumunda kaldılar? Siz gücünüz olduğu halde MGK’da direnemezken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm personelinden nasıl oluyor da “direnç” bekleniyor?

-O zaman neden “Teşebbüs de suçtur
” dedik ki? O adamlar da sadece “teşebbüs” etmişlerdi, işi fiiliyata dökmemişlerdi.

-O zaman neden askeri vesayet döneminde sesini çıkarmayanları
aşağılıyorsunuz? Siz hükümet olduğunuz halde MGK’da direnemeyip imzayı çakarken başkalarından nasıl bir direnç bekliyorsunuz?

-O zaman neden “Erbakan Hoca imzaları çaktı, direnmedi” diyerek Hoca’dan ayrıldınız? Siz tek başınıza hükümet olabilecek gücü elde ettiğiniz halde direnemeyip imzayı çakıyorsunuz, Erbakan Hoca yüzde 21 ile zar zor tutunabildiği iktidarla mı direnişe geçecekti?