BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu'ndan doğalgaz cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'da anlaşma imzalanıp imzalanmadığı ile ilgili ve Rusya'nın 'Türkiye IŞİD ile işbirliği yapıp, IŞİD'den petrol alıyor' şeklindeki iddiasına cevap verdi.

Azerbaycan'a gitmeden önce kamera karşısına geçen Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin yönelttikleri soruları cevapladı. Davutoğlu , 'Türkiye IŞİD'den petrol alıyor' diyen Rusya'yı 'yalan' haber çıkarmakla suçladı ve şu açıklamaları yaptı:


'ABD'den bizi teyit eden açıklamalar geldi. Son 1 haftadır Rus yetkililerin yaptığı açıklamalar bana gençliğimi hatırlatıyor. Soğuk savaş döneminde 'Sovyet propaganda makinesi' vardı. Her gün değişik yalanlar üretir; önce kendileri inanır sonra da dünyanın inanmasını beklerlerdi. Sadece Rusya'nın son 20-25 yıl içerisinde unuttuğunu düşündüğümüz davranışları birer birer ortaya çıkıyor. Doğrudan kendileriyle ilgili olmayan konularda 'proxy war' denilebilecek savaşlara girmek, yayılmacı bir etki içinde komşu ülkelerde sorunlar yaşamak. Ve nihayet tüm bu sorunları örtmek için provokasyon makinesini çalıştırmak. Bu eskiden olan bir gelenekti ama bir anda tekrar kendini gösterdi. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez. Çok açı bir dünyada yaşıyoruz. Kimin ne yaptığı o kadar ortada ki... Bizim ülkemizin sınırı tüm dünya tarafından gözlenen, takip edilen bir sınır. Bu sınırdan biz DEAŞ'tan petrol alacağız da, satacağız da...Çok sayıda ülkenin koalisyon olarak da uçuş yaptığı, insansavar uçakların üzerinde sürekli olarak dolaştığı bir coğrafyada gizli bir ticaretten, kirli bir alış-verişten bahsetmenin hiçbir anlamı yok. Etik olarak zaten yapılmaz. Fakat reel olarak da bunu ispat edebilecekleri bir kanıtları yok.' dedi.

Sitene Ekle
Etiketler