BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan-Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak için karar verildi

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın aralarında olduğu 17 sanıklı davadan son dakika haberler var. Ahmet Altan ve kardeşi ile Nazlı Ilıcak'ın tahliye hayalleri suya düştü. Yeni duruşma 11 Aralık'ta olacak işte mahkemenin kararı;

Abone ol

15 Temmuz darbesiyle ilgili olarak tutuklanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hâlinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 11 Aralık saat 10'da yapacağını bildirdi.

17 sanıklı davanın öğleden önceki bölümünde Nazlı Ilıcak savunma yaptı öğleden sonra Altan kardeşler konuştu. Davada Altan kardeşlerin avukatı reddi hakim talebinde bulununca salondan atıldılar. Mahkeme davada ara kararını da ilan etti. Mahkeme avukat kısıtının devamı yönünde karar verip, Dursun Çiçek'in davaya katılım talebi reddetti. 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı kendisi hakkındaki reddi hâkim taleplerini ise "davayı uzatmaya yönelik olduğu" gerekçesiyle geri çevirdi. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak başta olmak üzere sanıkların tahliye talepleri de kabul görmedi. Mahkeme heyeti tüm sanıkların tahliye talepleri reddederken bir sonraki duruşma tarihini 11 Aralık olarak duyurdu.