BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Ağzı olan ahkam kesiyor!

Burhan Ayeri, futbol konusunda bilgi birikimi edinmeden, ahkam kesenlere çattı. Ayeri, futbol yorumcuları ve yazılı basında yer alan bazı kişilerin tutumunu doğru bulmadı.

Abone ol

Burhan Ayeri, isimli yazısında, futbolla ilgili bilgisi olmadan kararda bulunan ve ahkam kesen tayfaya patladı. Ayeri, ahkam kesenlere yazılı basını da dahil etti.

'Ağzı olan konuşuyor' diye bir motor yağı reklamı vardı. Ekranlarımızın durumu, özellikle futbol yorumcularının -Yazılı basındakiler dahil- sergilediği tutum, aynı o üç kelimedeki gibi. 'Bunları neden yazıyorsunuz' diye soracak olursanız, 'Galatasaray-Beşiktaş maçının yansımalarından' diye cevap verebiliriz. Bizim hangi takıma gönül verdiğimizi bilmeyen yok. O yüzden, öncelikli eleştirilerimiz her zaman Kartal'a olmuştur. Cim-Bom, daha arzulu olduğu için ve en önemlisi hak ettiğinden kazandı.

Adam çıkmış ekrana 'Song atılmalıydı, hatta Veysel de' diyebiliyor. Futbol oynamış kimseler bilirler, tekmenin şiddeti vardır. 'Vurmuş olmak için vurmak' önemli değil. Altay'dan Trabzon'a giden Yetsiç'in Rıdvan Dilmen'in futbol hayatını bitiren hareketi bize göre müebbetlikti. Oyundan bile atılmadı. Ronaldo'nun, Ribery'e yaptığı faulün de ondan pek farkı yoktu. Bu Fransız futbolcu hem Türkiye Süper Ligi, hem Sarı-Kırmızılı ekip için şans. Bize 'Şeytan Rıdvan'ı hatırlatmakta. Belki de Dilmen bu yüzden, onu öve öve bitiremiyor. Bir yerde kendini görmekte.

YAZI:Burhan AYERİ
AKŞAM