BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01

Ağız kokusuna hangi çay iyi gelir ?

Ağız kokusuna hangi çay iyi gelir ?

Çayların insan vücuduna yararları saymakla bitmiyor. İşte onlardan bazıları...

Ağız kokusuna hangi çay iyi gelir ?

Çay, alternatif tıpta pek çok hastalığın tedavisinde yüzyıllardır kullanılmakta. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın boşuna olmadığını, çayın kalp hastalığı, alzheimer ve birçok kanser türünden korunmada yararlı olabileceğini gösteriyor. Ancak tek bir çay türüne takılıp kalmaktansa ihtiyaca göre seçim yapılmalı. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz çayları ve özelliklerini sıraladı.

Ağız kokusuna hangi çay iyi gelir ?

Siyah Çay

Siyah çayın içinde plağın dişlerinize yapışmasını engelleyen güçlü polifenol antioksidanları vardır. Plak oluşumu da diğer diş problemleri gibi nefesin kötü kokmasına neden olur. Yapılan çalışmalar polifenollerin ağızdaki bakterilerin büyümesini engelleyerek, bu bakterilerin neden olduğu kötü kokuyu en aza indirgediğini göstermiştir. Siyah çay göbek bölgesinde yağların oluşmaya başlamasını önlemeye, aynı zamanda da diyabet riskinizi azaltmaya yardımcı olur.

Ağız kokusuna hangi çay iyi gelir ?

Beyaz Çay

Beyaz çay, çayın diğer türlerine oranla daha az işlenmiştir. Böylece içerdiği bir tür antioksidan olan polifenoller daha etkin hale gelir. Beyaz çayda yeni yağ hücrelerinin oluşmasını engelleyen ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerine karşı savaşan ECGC antioksidan bulunur. Aroması değişkendir, hem hafif hem de keskin olabilir.

Ağız kokusuna hangi çay iyi gelir ?

Çarkıfelek Çiçeği Çayı

Çarkıfelek bitkisinde (Passiflora), anksiyete önleyici özellikleri olan chrysin flavonoidi bulunur. Bu bitki, anksiyetenin yanı sıra sürekli aynı düşüncelere takılıp kalan, obsesif eğilimli kişiler için idealdir. Zihninizi yatıştırmak için yatmadan önce bir fincan çarkıfelek çayı içmeyi deneyin.