BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ağar hükümete meydan okudu

DYP Lideri Ağar Hükümete çağrı yaptı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına kendisinden başlamasını isteyen Ağar'dan ilginç çıkış geldi: Kargadan korksam darı ekmezdim...

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, CNNTÜR'te yayınlanan Ankara Kulisi programının canlı yayın konuğu oldu. Nur Batur, Murat Yetkin ve Hikmet Bila'nın sorularını yanıtlayan Ağar, ülke gündemine ilişkin sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Şemdinli'deki olayları irdeleyen Ağar şöyle konuştu:

Burada bir yönetememe zaafiyeti gözüküyor. Türkiye bu meseleyi mutlak çözmek durumundadır. Bunun yolu vardır. Türkiye'nin bütünlüğü içinde siyaset yapmak isteyen herkesin bu konuda hassas olması lazım.

İktidar bu bölgelerde hiçbir adım atamadı. Bu büyük bir işsizlik ve göç üretti. Güneydoğu'da ayrı bir teşvik raporu lazım. Burada kalkınmayı ciddi bir şekilde sağlamak lazım.

En büyük fabrikayı yapmak, barajı yapmak, sınır ticaretlerini açmak. Vatandaşın hakkını hukukunu egemen kılmak. Kamu kesiminde ciddi bir seferberlik üretmek.

BENİ HERKES ARAR

Şemdinli'den kendisini arayan polis memurunun hatırlatılması üzerine Ağar şunları söyledi:

O gün 16.29'da bir polis beni telefonla aradılar. 'Efendim ben polis memuru bilmem kim' dedi. 'Şemdinli'de sıkıştık' dedi. Hakkari Valisi'ni bağlayın dedim, bulamadılar. Emniyet müdürünü bulduk. Saat 16.51 aynı polis yine aradı ve 'bizi kurtardılar' dedi.

Oraya bir saattir yardım gitmiyor. Bize müracaattan sonra yardım gidiyor. Bu bize güvenin işaretedir. Bizi memur arar, işçi arar, tüccar arar.

KARGADAN KORKSAYDIM...

AK Parti Hükümeti'nin dokunulmazlıkların kaldırmaya cesaret edemediğini söyleyen Ağar, öncelikle bu işe kendisinden başlanılmasını istedi. Ağar, hiç kimseye verilecek hesabını olmadığını bildirerek, 'Kargadan korksaydım darı ekmezdim' diye konuştu.
Ağar şöyle devam etti:

Önce şunu hatırlatayım. Benim itirazım üzerine dokunulmazlığım kalktı. Yargıtay Ceza Dairesi 5-0 benim lehime karar verdi. Ben siyasete havadan gelmedim. 30 sene devlet hayatım var. Düzenli mal beyanı bildiririm. Ben  verdiğim bütün kararların arkasındayım. Benimle ilgili sürekli araştırmalar yapılmıştır. Dönemin DSP'li Bakanı Zekeriya Temizel geldi beni yanaklarımdan öptü. 'Sen ne kadar dürüst bir adammışsın', dedi. Yaptıkları incelemede benim sadece Ziraat Bankası'na yatan maaş hesabımı görünce gelip samimi olarak beni kutlama ihtiyacı hissetmiş...

ERDOĞAN'A MEYDAN OKUDU

"Başbakana meydan okuyorum, madem biliyordunuz, dokunulmazlıkları neden kaldırmıyorsunuz?" diye çatan Ağar hükümete erken seçim çağrısı yaparak devamla şöyle söyledi:

Kaldırın dokunulmazlıkları herkes hesap versin. Sizin kendinize güveniniz yetmiyorsa, siz kendi dokunulmazlıklarını kaldıramıyorsanız benim dokunulmazlıklarımı kaldırın. Neden benimle 3 senedir aynı çatıda bulunuyorsun. Ben kargadan korksam darı ekmezdim.