BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33

Afrodizyak etkisi olan gıdalar

Afrodizyak etkisi olan gıdalar

Cinsel performansınızı artırmak için doğal gıdalara güvenin. Afrodizyak etkisi olan bu gıdalar sayesinde, cinsel hayatınız şaşırtıcı derecede değişebilir.

Afrodizyak etkisi olan gıdalar

Bazı besinlerin vücuttaki seks hormonlarını dengeleyici etkisi olduğu, bazılarının da üreme sistemini enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruma etkisi olduğu göz ardı edilemez. Örneğin; Yetersiz çinko alımı kısırlığa ve iktidarsızlığa yol açabilir. Kahvedeki kafein, çay ve kola libidoyu düşürebilir. Aşırı zayıf ya da kilolu olmak libidoyu düşürebilir ve doğurganlığı bozabilir.

Afrodizyak etkisi olan gıdalar

Belli bir miktarda vücut yağı yumurtlama ve menstruasyon periyodu için gereklidir. Bu miktar belli bir kritik seviyenin altına düştüğünde hem yumurtlama hem de menstruasyon periyodu durur. Diğer ekstrem durumda da obezlik yumurtlamayı bozabilir. Kilonuz veya vücut şeklinizle ilgili negatif bir bakış açısı ilişkiler ve seks konusundaki kendinize güveninizi yıkabilir.

Afrodizyak etkisi olan gıdalar

Bazı besin kaynakları vardır ki sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda üreme sisteminiz ve libidonuzun sağlıklı bir düzeyde kalması için gereken besinleri sağlarlar. Bunlar vücudunuzu iyi bir durumda tutar, hormonal çevriminizi düzenlemesine yardımcı olur, doğurganlığı arttırırlar. Bu şekilde sağlıklı bir cinselliğinizin olmasını sağlarlar. Modern hayatın hızlı akışı stresi artırır, yorgunluk verir ve seksüel enerjinizi düşürür. Aşağıda belirtilen besinler bu tarz problemlerle baş etmenize yardımcı olurlar.

Afrodizyak etkisi olan gıdalar

A vitamini

Vücudumuzun dış ve iç yüzeyini kaplayan epitel dokuların sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Kadınlarda vajina ve uterusun dış çeperlerinin dokusunu da sağlıklı kılar. Karaciğer, yumurta sarısı, tereyağı ve havuç gibi besin kaynaklarında bulunur.