BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son dakika haberi TSK'dan flaş açıklama

Afrin'den son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince harekatın başlangıcından bu yana 3195 terörist etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekatı'nın 50. gününde toplam 7 köy teröristlerden temizlendi.

Abone ol

Afrin'de son dakika gelişmesi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre 7 köy daha teröristlerden arındırıldı.  Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 3195 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3195 oldu.

Reuters haber ajansı, teröristlerden temizlenen köylerdeki sevinç fotoğraflarını dünya çapındaki abonelerine servis etti.

7 KÖY DAHA TEMİZLENDİ: 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Korta, Babak Uşağı, Kaşa köyleri, Kafar Rum, Kurt Kulak, Zellaka ve Kıfar Zeit köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 135'i köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 171 bölgeyi kontrol altına aldı.

AFRİN İLÇE MERKEZİ SINIRLARINA ULAŞILDI
Harekatın 49. gününde TSK ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezi sınırlarına ulaştı. Merkeze bağlı Şavarighat El Caviz, Melkiye, Anab ve Meryemeyn köyleri teröristlerden temizlendi. Afrin'in Büyük Halobu köyü de teröristlerden arındırılarak, Afrin ile Azez'e su sağlayan baraj kontrol altına alındı. 

Afrinli köylüler ÖSO üyelerini sevinçle karşıladı

Afrin'de YPG'nin hendekleri özel köprülerle aşılacak!Afrin'de YPG'nin hendekleri özel köprülerle aşılacak!Afrin'de YPG'nin hendekleri özel köprülerle aşılacak!Afrin'de YPG'nin hendekleri özel köprülerle aşılacak!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

TSK ve ÖSO Afrin'de kritik noktayı aldıTSK ve ÖSO Afrin'de kritik noktayı aldıTSK ve ÖSO Afrin'de kritik noktayı aldıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN