BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  GÜNCEL

'Afganistan'dan çıkış hızlandırılmalı'

Independent gazetesi Afganistan'la ilgili değerlendirmesini başyazısında yapıyor.

Abone ol

Afganistan'da dün düzenlenen saldırıda altı İngiliz askerinin ölmesini Independent başyazısında değerlendiriyor.

"Afganistan savaşının sonu hızlandırılmalı" başlıklı yazısında Independent, saldırının ardından yetkililerin yaptıkları açıklamalara yer veriyor.

Gazete "Sonuç olarak birliklerin Afganistan'dan çıkış tarihi olan 2014 geciktirilmeyecek. Ancak amaç geride istikrarlı bir ülke bırakmaksa yapılması gereken bu. Aynı şekilde birliklerin geri çekilmesi erkene de alınmayacak. Eğer güvenlik durumunda büyük bir iyileşme olmazsa bu da zorunlu çekilme olarak değerlendirilecektir." diye yazıyor.

Son saldırının münferit bir olay olarak görülmemesi gerektiğini belirten gazete, "Afgan güvenlik güçlerinin eğitiminde ilerleme sağlansa da bu, eğittiğimiz, içimize sızan Afgan askerlerin bize saldırmasını, engellemiyor. Öte yandan Afgan hükümetinin ülkedeki otoritesinin arttığını gösteren bir gelişme de yok." diye yazıyor

Gazete yorumunu, "Karzai hükümeti Tailiban'la müzakere yapması gerektiğini söylüyor. Eğer Taliban'ın geri dönüşü istikrar için bir ön şartsa, İngiliz askerlerinin Afganistan'da kalması anlamsız. Afganistan'dan çıkış için 2014 tarihi, daha fazla ölüme davetiye çıkarmaktır. Çıkış hızlandırılmalı." sözleriyle noktalıyor.