BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat'tan provokasyon iddiası!

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, G.Saray-F.Bahçe 17 yaş altı maçında çıkan olayların provokasyon olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, G.Saray-F.Bahçe 17 yaş altı maçında çıkan olayların provokasyon olduğunu ileri sürdü.Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, geçtiğimiz pazar günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe 17 yaş altı maçında çıkan olayların ardında provokasyon olduğunu ileri sürdü!..

Polat, "Ben bu işin içinde bir provokasyon seziyorum. Bu olayları çıkaranlar, 1 ay evvel G.Saray Tesisleri'nin önüne gelen ve eylem yapan 15-20 kişilik bir grup ile aynı kişiler" dedi.

Yaklaşık 1 ay önce Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelen bir grup taraftar, tesislerin önüne "hıyar" bırakmış ve futbolcuların bulunduğu kamp binası yönünde meşale, maytap ve sis bombası fırlatırken "Bu hıyarlardan cacık olur. Sizden bir b.k olmaz" yazan bir pankart açmışlardı.

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuşan Adnan Polat'ın açıklamalarından Maraton.com.tr olarak derlediklerimiz şunlar:

AZİZ YILDIRIM İLE OLAN YAKINLIĞIMDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR

"Galatasaray Kulübü'nün hiçbir kulüple hiçbir sorunu yok. Özellikle de bizim son iki senedeki politikamız Türk Futbolu'nda gerginlik olmaması yönünde. O yönde de gayret gösteriyoruz. Hatta zaman zaman Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ile olan yakın çalışmamızı, dostluğumuzu çok yanlış yönlendirenler ve bundan rahatasız olanlar var. Bizim genel yaklaşımımız Türk Futbolu'nda kavganın ve gerginliğin olmaması, barışın olması yönünde ve bu yönde de Kulüpler Birliği olarak da çalışıyoruz. Sadece bizim iyi niyetimiz bunun yapılmasına yetmiyor. Sporda Şiddet Yasası'nın çıkması, bu şiddeti yapanların, futbolu kirletenlerin ceza görmesi yönünde. Bu kanunun bir an evvel çıkacağına inanıyoruz."

FLORYA'DA HİÇBİR ZAMAN EMNİYET GÜÇLERİNE İHTİYAÇ DUYULMADI

"Florya'da meydana gelen olaylar bizi çok üzdü. Orada biz biraz itham edildik, "Neden emniyet güçleri yok" diye. Yıllardan beri değişik takımların sporcuları ve o sporcuların aileleri Florya'ya gelir ve maç yaparlar. Artık oradaki aileler birbirleriyle ahbap olmuşlardır. Hiçbir zaman da güvenlik güçlerine ihtiyaç duyulmamıştır."

16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI DÖVENLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

"Orada olan olayların sorumlularının Galatasaraylı olduklarını düşünmüyorum. Bu işi yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Hukukçularımız da bu konuda savcılığa başvurdular. Bunun arkasını da devam ettireceğiz, peşini bırakmayacağız. Saha içinde 16-17 yaşındaki çocukları dövenlerin peşini bırakmak istemiyorum. Hiç kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok."

"Ben bu işin içinde bir provokasyon seziyorum. Bu olayları çıkaranların, 1 ay evvel G.Saray Tesisleri'nin önüne gelen ve eylem yapan 15-20 kişilik bir grup ile aynı kişiler olduğunu iletiyorlar bana arkadaşlarım. Dolayısıyla burada sadece agresif ve sinirli bir taraftar profilinden daha başka şeyler arıyorum bunun altında. Ama nedeni ne olursa olsun hiç kimsenin sahaya inip futbolculara el kaldırmaya hakkı yok, hangi formayı giyerse giysinler."

O aileler oraya geldiği vakit beraberce oturuyorlar ve biz onlara ikramlarda bulunuyoruz. Bizim sporcularımız Fenerbahçe'ye ya da başka bir kulübün sahasına gittiği vakit aynı şekilde muamele görüyorlar. Ortada hiçbir zaman bir güvenlik gücü ihtiyacı doğmamıştı. Tamamen art niyetli kişilerin belki bizleri, yönetimi yıpratmak için yapılan bazı provokasyonlar veya nedenini bilmediğimiz başka nedenlerle oralara girip sporcuları taciz ediyorlar.