BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,90
HABER /  GÜNCEL

Adnan Hoca köşe satın aldı

'Adnan Hocacılar' diye bilinen grubun lideri Adnan Oktar, Ortadoğu gazetesinde para karşılığında köşe yazarlığı 'kaptı' .

Abone ol

Ortadoğu gazetesinin bir süredir dini konulardaki yazılara yer verilen "Huzura Doğru" sayfasında 'Harun Yahya' müstear ismiyle Adnan Oktar'ın yazıları çıkıyor. Ancak Ortadoğu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Müftüoğlu, Adnan Oktar'ın yazılarının süreklilik taşımadığını, Oktar'ın gönderdiği yazıları para karşılığı yayınladıklarını ve bunların ilan olduğunu söylüyor.

İNTERNET ADRESİ VAR
Köşe yazısı formatındaki yazıların bir köşesinde Adnan Oktar'ın fotoğrafı yer alıyor. Yazıdaki imza ise Harun Yahya. Yazının sonunda ise Oktar'ın internet adresi bulunuyor. Verilen adreste ise Adnan Oktar, uluslararası bir kahraman ve Türkiye'nin önde gelen fikir adamlarından biri olarak tanımlanıyor.

BASIN TARİHİNDE İLK
Bir kişiye para karşılığı köşe verilmesi ve sayfada belirtilmemesine rağmen bunun ilan olduğunun açıklanması basın çevresinde de tepkiyle karşılandı. Yapılanın etik olmadığını düşünen 'okur temsilcileri', bu durumun Türk basınında bir ilk olduğunu söylediler.

Haber : Nurdeniz KUTSEL / Sadık GÜLEÇ
Kaynak :
www.sabah.com.tr