BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Adil Gür yerel seçim anketini açıkladı! Bugüne kadar ne söylediyse çıktı

A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü ünlü anketçi Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin anketini ilk kez internethaber.com sitesine açıkladı.

Abone ol

31 Mart yerel seçimleri müthiş bir yarışa sahne oluyor. Bu seçimlerde 25 yıl sonra Ankara'nın el değiştireceği iddiaları var. Mansur Yavaş'ın farkı açtığı söylenirken Mehmet Özhaseki ilk günden beri arayı kapatamadı. Bir diğer kritik il de Bursa... AK Parti bu ilde de bıçak sırtında ve büyükşehir koltuğunu Millet ittifakına kaptırabilir.

Sonuçları en çok merak edilen illerden biri de elbette İstanbul... Son 4 ankete bakıldığında Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasında başabaş bir tablo ortaya çıkıyor. İşte böyle bir tablo içinde seçime 2 gün kala gözler anket firmalarında.

Adil Gür anketini bugün açıkladı

Kamuoyu araştırma şirketleri içinde ayrı bir yere sahip olan A&G Araştırma Şirketi bugüne kadar hiç anket paylaşmadı. Seçimi bilen adam olarak tanınan ünlü anketçi Adil Gür, ilk kez elindeki verileri internethaber.com sitesiyle paylaştı. Adil Gür,  İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'la yapacağı söyleşide anketiyle birlikte seçimlere yönelik değerlendirmesini de anlattı.

Youtube kanalı

Adil Gür ile olan söyleşinin tamamı Hadi Özışık'ın Youtube kanalından  yayınlandı. Buraya tıklayıp abone olabilirsiniz!

Ankara'yı kim alır? İstanbul'da ne olur?
Sonucu en çok merak edilen Ankara'da Mansur Yavaş'ın ne kadar oy alacak, İstanbul'da bir ay önce 6 puan olan fark nasıl kapandı, hepsini Adil Gür'e sorduk. Ankara'da 6 puan fark olacak diyen Adil Gür, İstanbul için de son dakika sürprizi olabilir diyor.

Cumhur ittifakının oyu ne kadar olur?

31 Mart yerel seçim olsa da Cumhur ittifakının 'beka' söylemi ile genel seçim havasında geçiyor. Bazı anketçilere göre Cumhur ittifakı bu seçimlerde 5-6 puan düşüş yaşayacak. Bunun en önemli sebebi de olarak da ekonomideki gidişat ve AK Partili kararsız seçmenin sandığa gitmeme inadı gösteriliyor. Daha önceleri seçime 10 gün kala kararsız seçmen yüzde 5-6'ya düşerken, 31 Mart öncesi hala yüzde 10 bandında devam ediyor. Millet ittifakının seçmeni ise konsolide olmuş durumda ve bir çok ilde aday çıkarmayan HDP'nin oyları ile bir ivme kazanmış görünüyor. Adil Gür ittifakın faydasını ve zararını anlattı.

El değiştirecek iller
Adil Gür'e AK Parti seçmeninin tutumunu, kararsızların inadını, Cumhur ittifakının ülke genelinde alacağı oy oranını ve 1 Nisan sabahı Türkiye'yi nasıl bir tablonun beklediğini de sorduk. Adil Gür bu seçimde bir çok ilin el değiştireceğini söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Adil Gür İstanbul ve Ankara anketi! Bu 3 ilçeyi alan seçimi kazanır
Foto Galeri Adil Gür İstanbul ve Ankara anketi! Bu 3 ilçeyi alan seçimi kazanır Galeriye Gözat