BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da herşey eskisi gibi olacak!

Aytaç Durak, asillerin yerine bırakılan vekillerin hiç kimseyi bir yerden alıp başka bir yere veremeyeceğini belirtti.

Abone ol

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın 9. olağan genel kuruluna katılarak bir konuşma yapan Aytaç Durak, konuşmasına başladığı sırada,

"Milletinin getirdiğini millet götürür. Recep Tayyip Erdoğan, Adanalının getirdiğini İçişleri Bakanı götüremez. Yiğit Adanalılar" yazılı bir pankart açıldı.

Adanamedya.com'un haberine göre; Aytaç Durak "Ben göreve geldiğimde herkes yerli yerine geçecektir. Her şeyi yeniden düzelteceğim" dedi.

BU YAŞIMA KADAR SABIKAM YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bu seçimlerde aday olmamasını isteğini kaydeden Durak, "Ben de Adana'ya gelerek bir anketle bunu vatandaşlarıma sordum. Adanalılar benim yeniden aday olmamı istedi. AK parti'den istifa ettiğimin ertesi günü müfettişler gönderildi. Son 14 ayda 29 müfettiş geldi, suç unsuru aradı. Benim bu yaşıma kadar bir tek sabıkam yok. Sabıkasız olarak da yeniden belediye makamına geçeceğim. 25 yılda oluşturduğum düzeni yeniden kuracağım" dedi.

Durak'ın bu sözleri salondaki delegeler tarafından uzun süre alkışlandı. Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da, Aytaç Durak'a yapılanı haksızlık olarak nitelendirerek, "İktidar olarak kimin ne suçu varsa cezasını verin. Eğer benim dediğimi yapmadı diye kanunsuzluk yapamazsın. Hiç kimseyi yargısız infaz edemezsin" dedi.

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DESTEK

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Durak'a destek çıkarak, "Sayın başbakanın isteği, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ve onun Adana'daki uzantıları Durak'ı görevden aldılar. Bu ahlaksızlıktır" diye konuştu.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a seslenerek, hiçbir suçu olmayan Aytaç Durak'ı yeniden makamına iade etmesi gerektiğini ifade etti