BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Adana'da bir utanç gözaltısı

Annesiyle birlikte gezintiye çıkan 12 yaşındaki E.A., hayatının en korkunç dakikalarını yaşadı.

Abone ol

Adana'da 12 yaşındaki erkek çocuğunu taciz ettiği iddia edilen 66 yaşındaki şahıs, yakalanarak gözaltına alındı. 

İddiaya göre, yaklaşık 1 ay önce merkez Seyhan ilçesinde 12 yaşındaki E.A., annesiyle birlikte Sümer Mahallesi Kıyıboyu Caddesi'nde DSİ'ye ait sulama kanalı kenarında gece saat 23.00 sıralarında gezmeye çıktı. Gezerken annesinden biraz daha önde giden E.A., bankta oturan 66 yaşındaki Osman S.’ye saatin kaç olduğunu sordu. Bir süre çocukla sohbet eden yaşlı adam, E.A.'dan kendisine kibrit almasını istedi.

Çocuk bakkala gidip kibrit aldıktan sonra yaşlı adam çocuğun yanına oturmasını istedi. Çocuk yanına oturduktan bir süre sonra Osman S., çocuğu elle taciz edip öpmek istedi. Bunun üzerine çocuk bağırarak annesinin yanına kaçtı. Çocuk bağırınca yaşlı adam da olay yerinden kaçarak kayboldu. Olay sonrası aile ve çocuk şikayetçi olmadı. Ancak olaydan 15 gün sonra çocuk, Kıyıboyu Caddesi'nde yaşlı adamı görünce polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN KAYDI VAR

Polisler zanlıyı bulamazken, çocuk daha sonra üçüncü kez aynı bölgede gezerken yaşlı adamı görünce polise gitti. Polis bu kez zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, Ahlak Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulandı. 

1985 yılında eşinden ayrılan ve annesiyle birlikte yaşayan zanlının cinsel istismar suçundan 2 kaydı bulunduğu ancak suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.