BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Adana’da ’Ali İsmail Korkmaz’ gerginliği

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için Adana’da yürüyüş yapan grup, uyarılara rağmen dağılmadı. Bunun üzer...

Abone ol

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için Adana’da yürüyüş yapan grup, uyarılara rağmen dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığa müdahale etti.
Eskişehir’de 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sonrasında kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darp edilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için Adana’da yürüyüş yapmak istedi. Merkez Seyhan ilçesi Şıh Cemil Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti.
Polis ekipleri, uyarıları dikkate almayarak yürüyüşlerini sürdüren göstericilere, yürüyüşün izinsiz olduğunu ve eylemcilerin dağılması için gerektiği yönünde anons etti. Polis tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba tazyikli suyla müdahale etti.
Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağılan grup, polisin geri çekilmesiyle tekrar cadde üzerinde toplandı. Burada eylemciler polise evin çatı katından mermer, taş ve demir mermi ile karşılık verdi.
(İHA)