BIST 10.028
DOLAR 32,37
EURO 34,83
ALTIN 2.395,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da 37 kişiye KPSS gözaltısı

Adana'da, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında 37 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Abone ol

ÖSYM ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği tarihlerde yapılan sınavlarda resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen bir örgüte yönelik Adana ile 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Adana Valisi İlhan Atış, Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda sınavlarda sahtecilik yaptığı öne sürülen 25'i Adana'da 12'si diğer illerde olmak üzere 37 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişilerden 5'inin 10 Temmuz'da yapılan KPSS ile ilgili olduğunu belirten Atış, "Son günlerde ortaya çıkan KPSS'de sınav sorularının çalınmasıyla ilgili bir bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor. Bu yapılan soruşturma sonunda ortaya çıkarılacak" dedi.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, suç örgütü oluşturarak resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen sınav çetesine yönelik Adana ile 10 ilde 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan örgütün ele başı olduğu ileri sürülen Z.K. ile C.K., A.Ç., M.K. ve H.A.'nın da aralarında bulunduğu 37 kişinin sorgusu sürüyor.

Adaylara sahte kimlik ve belge tanzim eden örgüt elemanlarıyla birlikte resmi mühür ve sınav belgeleri de ele geçirildi.

Suç örgütü oluşturarak resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan suç örgütü mensupları ile birlikte toplam 37 kişiye bu sabah sağlık raporu alındı. Ek gözaltı süresi alındığı bildirilen zanlıların hafta içinde adliyeye sevk edileceği belirtildi.