BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.445,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana seçiminde Tuncel Cinliği

Adana Belediye Başkan vekilliği için ikinci tur seçimine hazırlanıyor. Seçim öncesi Tuncel'in açıklamaları ve önerisi çok konuşulacak!

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Aytaç Durak'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması dolayısıyla yarın ikinci tur seçimini yapacak. Belediye Başkanlığına vekalet eden Mustafa Tuncel'in ilginç bir önerisi oldu:

Tuncel, ''3 parti bir aday üzerinde birleşsin, olmuyorsa 2'si birleşsin. Bunları yapamazlarsa beni seçsinler'' dedi.

Yıllardır belediyede görev yaptığını ve bugüne kadar hep Aytaç Durak'ın ön planda yer aldığını ifade eden Tuncel, ''Ben genelde ikinci plandaydım. Başkan uyandırdı, bizi politikacı yaptı. Politikayı da pek sevmem ancak fena değilmiş politika. Aytaç Durak'a inat için başkan vekilliğine aday oldum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Seçimlerde kendinizi şanslı hissediyor musunuz?'' sorusu üzerine, Tuncel, ''Aytaç Durak'ı yerinden kim ediyorsa onun seçilmesi lazım. 3 parti bir aday üzerinde birleşsin, olmuyorsa 2'si birleşsin. Bunları yapamazlarsa beni seçsinler'' diye konuştu.

Mustafa Tuncel, bazı gazetelerde yer alan Adana Demirspor taraftarlarının kendisine tepki göstermesi ve bazı belediye çalışanlarının görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili haberleri de eleştirdi.

İçişleri Bakanlığının kararıyla Aytaç Durak'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması sonrasında büyükşehir belediye başkan vekilinin seçilmesi için dün toplanmış, ilk tur oylamada adayların hiçbirinin yeterli oy alamaması nedeniyle yarın ikinci tur oylamanın yapılması kararlaştırılmıştı.